Näköalapaikka Balcões – ihaile täältä Madeiran korkeimpia huippuja

Balcoes näköalapaikka
Maisema Balcoesin näköalapaikasta merelle Kotkakallion suuntaan. Kuva: Rick Massey, Flickr CC

Balcões on upea näköalapaikka, josta näkee hyvällä säällä Madeiran korkeimmat huiput keikistelemässä rivissä kuin missikisoissa: Pico das Torres (1851 m.), Pico de Gato (1782) ja Pico do Areeiro (1818 m.). Taaimpana pilkistää se kaikista korkein Pico Ruivo (1862 m.), joka on kuin se ujo mutta kaikista upein kaunotar, joka ei ole oikein koskaan ymmärtänyt omaa viehätysvoimaansa.

Pico Ruivon tunnistaa sen poskella välkkyvästä valkoisesta kauneuspilkusta, vuorenvartijan mökistä.

Koillisessa näkyy puolestaan merta vasten komea Kotkapaasi, Penha de Águia.

Huonolla säällä ei näe välttämättä mitään.

Patikointi Balcõesin näköalapaikalle

Balcõesin 860 metrin korkeudessa sijaitsevalle näköalapaikalle on Ribeiro Friosta 45–60 minuutin edestakainen patikointi (onnistuu jopa tukevissa sandaaleissa).

Retkeen voi yhdistää levada-vaelluksen Portelaan, joka sekin lähtee Ribeiro Friosta.

Näköalapaikalla käynnin jälkeen voi pysähtyä Victor’s Bariin takkatulen ääreen viihtyisälle välipalalle. Ravintolalla on pieni taimentenkasvatuslaitos.

Ribeiro Frioon pääsee Funchalista vuokra-auton ohella myös bussilla. Bussit lähtevät Funchalista Avenida do Marin päästä. Bussimatka kestää vajaan tunnin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!