Ribeiro Frio–Portela – helppo ja herkullinen levada-vaellus

Ribeiro Frio Portela levada
Näissä Ribeiro Frion satumaisissa maisemissa kelpaa patikoida. Kuva: Bart Zimny, Unsplash

Tämä on yksi Madeiran suosituimmista vaellusreiteistä. Vaelluspolun varrelle pääsee bussilla Funchalista noin tunnissa. Yhdentoista kilometrin vaellukseen kannattaa varata aikaa kolme ja puoli tuntia.

Reitti on helppo – ja ruokahuoltokin kohdillaan. Matkan alkupäässä Ribeiro Friossa on mukava Victor’s Bar, joka kasvattaa omat taimenensa, ja reitin päässä odottaa Portelan taverna.

Vaelluksen alku pitkin Levada do Furadoa

Levado do Furado
Levado do Furado kulkee tunnelmallisissa maisemissa. Kuva: Florian Meißner, Flickr CC

Ribeiro Friosta kuljetaan Portelaan pitkin yli sata vuotta vanhaa levadaa, Levada do Furadoa. Patikointi antaa hyvän kuvan siitä, millainen haaste kastelukanavien rakentaminen tiheään ja jyrkkään laurisilva-metsään aikoinaan oli.

Helppo, kevyesti alaspäin kulkeva reitti sopii mainiosti vaellusummikoillekin, sillä levadan reunalla on turvakaide. Eksymisen vaaraa ei ole.

Polkua reunustavat kanervapuut, laakeripuut ja setrit, ja matkan varrella näkee pieniä vesiputouksia.

Matka jatkuu pitkin Levada da Portelaa

Kotkakallio Madeira
Vaellus palkitaa näkymällä kuuluisalle Kotkakalliolle. Kuva: Florian Meißner, Flickr CC

Lamaceiroksen vesivoimalalla käännytään koilliseen virtaavalle Levada da Portelalle.

Perillä Portelassa odottavat näkymät komealle Kotkakalliolle ja romanttinen vanhanajan taverna, jossa voi herkutella espetada-lihavartailla ja kaataa kurkkuunsa ponchaa.

Portelan risteyksessä voikin sitten odotella tyytyväisenä ja maha täynnä ja pikkuhiprakassa Funchaliin palaavaa bussia.

Paikalla on yleensä myös takseja, jos on saapunut vaelluksen alkuun omalla autolla. Hintaa takaisin Ribeiro Frioon kertyy helposti 30 euroa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi