São Vicenten luolat – astu sisään Madeiran laavakäytäviin

Sao Vicente Madeira
Laavavirrat kaiversivat Sao Vicenten luolat. Kuva: Allie_Claufiedl, Flickr CC

São Vicente on viehättävä pikkukaupunki Madeiran pohjoisrannikolla. Vetonaulana on yksi Madeiran upeimmista nähtävyyksistä, São Vicenten luolat, jotka syntyivät 890 000 vuotta sitten saaren viimeisissä suurissa tulivuorenpurkauksissa.

Eteenpäin syöksyvät 1400-asteiset laavavirrat muodostivat käytävät, jotka muistuttavat jättiläismäisiä madononkaloita.

Yleensä luolia kuvataan häveliäästi sanomalla niiden seinien näyttävän sulaneelta suklaalta. Mutta luolista voi tulla myös mieleen matka ruoansulatuksen keskipisteeseen.

São Vicenten tulivuorikeskus

Luolakierros huipentuu tulivuorikeskukseen, jossa laitetaan kolmiulotteiset lasit silmille ja syöksytään laavan roolissa maan palavasta ytimestä takaisin maanpinnalle ja koetaan Madeiran syntyhetket aikojen alussa. Kyseessä ei siis ole mikään aivan tavallinen päiväretki.

Tulivuorikeskus Grutas e Centro do Vulcanismo sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä São Vicenten keskustasta. Tienviitat ohjaavat perille. Tulivuorikeskus on avoinna ma–su 10–19. Opastettu kierros kestää noin tunnin.

Matka São Vicenteen

São Vicenteen on ajaa Funchalista noin tunnissa. Vaihtoehtoina on nopeampi, pitkää tunnelia pitkin kulkeva tie, tai hitaampi ja kauniimpi maisemareitti.

São Vicentestä matkaa kannattaa jatkaa Porto Monizin upeaan meriuimalaan.

São Vicenten luoliin voi tutustua Funchalista käsin myös opastetulla päiväretkellä. Tarjolla on sekä puolen päivän retkiä São Vicenten luoliin että koko päivän retkiä Madeiran kauniille pohjoisrannikolle.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi