Jokiristeilyt Niilillä, Tonavalla ja Mekongilla

niilin-ristely
Risteilyalus Niilin maisemissa. Kuva: Roel van Deursen, Flickr CC

Risteilemään pääsee merten lisäksi myös jokia pitkin. Jokiristeilyjen etuja meriristeilyihin verrattuna on useita: laivat ovat pienempiä ja intiimimpiä ja joka päivä saavutaan uuteen kiinnostavaan kohteeseen. Maisemat vaihtuvat vilkkaammin kuin merellä, ja koko ajan on jotain katsottavaa.

Eikä sisävesillä ole samanlaisia myrskyjä kuin merellä.

Pitkin elämän jokea: Niilin-risteilyt

Legendaarisin jokiristeilyjen kohde on tietenkin maailman pisin joki, ikimuistoinen ja eksoottinen Niili. Egyptin turvallisuustilanteen heikkeneminen on tosin verottanut Niilin-risteilyjen suosiota.

Risteilyillä nähdään Niilin varren eksoottisia maisemia ja käydään useilla muinaisen Egyptin upeimmista nähtävyyksistä.

Aasian parhaat risteilyt: Mekong vai Irrawaddy?

Aasiassa suosittuja jokiristeilyjä ovat Mekong-joen risteilyt. Vieläkin eksoottisempi vaihtoehto ovat risteilyt Myanmarin Irrawaddy-joella. Myanmarin eli Burman jokiristeilyjä kannattaa kysellä suomalaisen Mika Itävaaran Myanmarissa pyörittämästä Discovery DMC -matkatoimistosta.

Risteilyjä järjestetään myös esimerkiksi Kiinan Jangtsejoelle, joka tunnetaan Kolmen rotkon solastaan ja jättipadostaan.

Tonava kaunoinen vai idyllinen Rein?

Euroopassa suosittuja ovat Tonavan jokiristeilyt. Hyvä vaihtoehto Tonavan-risteilylle on Rein-joen risteilyt. Reininlaakso kun on Tonavan maisemia kauniimpi, tosin Tonavan varrella on kiehtovampia kaupunkikohteita.

Risteilyt Karjalassa ja Pietarista Moskovaan

Risteilemään pääsee myös suuren ja mahtavan itänaapurin sisävesillä. Lähialuematkat myy risteilyjä Pietarin ja Moskovan välillä sekä risteilyjä Karjalassa reitillä Pietari-Valamo-Mandrogi-Kizhi-Pietari.

Risteilyille tunnelman luvataan olevan hyvin venäläisen eksoottinen.

Suomalaistunnelmissa pääsee puolestaan risteilemään viisumivapaasti Viipuriin pitkin Saimaan kanavaa. Risteilyaika on viitisen tuntia suuntaansa, ja Viipuriin voi jäädä yöksikin. Lue lisää Viipurin-risteilystä.

Maailman parhaat risteilyt

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!