Amed – Balin rauhallinen rantakohde sukeltajille ja snorklaajille

Amed, Bali. Kuva: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock.com

Balin syrjäisellä itärannikolla sijaitseva Amed on vastaus niille, jotka etsivät Balista rauhallista rantakohdetta sukeltamiseen ja snorklaamiseen. Amed on sellaista aluetta, josta voi hyvällä omalla tunnolla sanoa: ”Tämä on täynnä aidon Balin tunnelmaa!”

Hiekka on mustaa laavahiekkaa ja paikoitellen pikkukiveä, mutta siitä viis, tunnelma on rauhallinen ja heti rannasta alkavat hienot, hyväkuntoiset koralliriutat.

Amedin alue koostuu useista erillisistä rannoista ja poukamista, joiden välillä kulkee upea, kukkuloita ylös ja alas kulkeva rantatie.

Pantai Jemeluk – snorklaajan rantakohde

Amed
Amedin rannat ovat tummia. Koralliriutat alkavat heti rannasta. Kuvassa Pantai Jemeluk. Kuva: Antti Helin

Rannoista pisin on varsinainen Amed Beach, mutta suosikkimme on rauhallinen Pantai Jemeluk, pieni ja kaunis lahti, jossa pääsee snorklaamaan suoraan rannasta. Jos mielii sukeltamaan, erinomainen sukelluskeskus on rannalla iät ja ajat toiminut Ecodive Bali.

Rannalla näkyisi olevan myös useita vapaasukelluskursseja järjestäviä yrittäjiä.

Majoituksena on yksinkertaisia paikallisia pikkuhotelleja ja majataloja. Etsintä kannattaa aloittaa mukavasta Blue Star Bungalowsista. Myös ravintolatarjonta on hyvin paikallista.

Santai Hotel – suomalainen hotelli Balilla

Suomalainen hotelli Bali
Amedissa sijaitseva ihana Santai Hotel on suomalaisomistuksessa. Kuva: Antti Helin

Heti Pantai Jemelukin vieressä, seuraavalla rannalla, sijaitsee suomalaisten pyörittämä Santai Hotel. Paratiisimaisen viihtyisä hotelli sijaitsee omassa rauhassaan rannalla puutarhan keskellä. Perinteistä balilaista arkkirtehtuuria edustavia, huvilamaisia villoja on vain kymmenkunta, joten rauha on taattu. Uima-allaskin on ihana.

Täälläkin voi snorklata suoraan rannasta.

Amed Bali Santai
Ranta näyttää tältä Santai-hotellin edustalla. Kuva: Antti Helin

Samalla rannalla viihtyisä edullinen vaihtoehto on Villa Taman Padi, josta saa huoneen muutamalla kymmenellä eurolla.

Lipah Beach

Kolmas mukava ranta Amedissa on Lipah Beach, suojainen lahti, jolla on Pantai Jemelukia parempia majapaikkoja kuten Bali Bhuana Beach Cottages. Myös ravintolatarjonta on hieman Pantai Jemelukia monipuolisempaa. Snorklata voi täälläkin suoraan rannasta.

Sukeltaminen Amedissa

Amedista käsin voi käydä sukeltamassa tai snorklaamassa myös Tulambenissa upealla USAT Libertyn hylyllä. Kuva: Dudarev Mikhail / Shutterstock.com

Amedin koralliriutat ovat hyvässä kunnossa ja sopivat niin aloitteleville kuin kokeneillekin sukeltajille. Sukellusreissuja on helppo tehdä ja varata, asui sitten millä tahansa rannalla.

Amedista on myös mahdollista käydä sukeltamassa Tulambenissa komealla US Liberty -hylyllä.

Matka Amediin

Amed sijaitsee syrjässä, lähes kolmen tunnin ajomatkan päässä Balin lentokentältä. Amed Beachilta on pikaveneyhteys Gili-saarillle. Venematka kestää vain tunnin. Amed onkin Sanurin ohella paras paikka siirtyä Gili-saarille – ihan toisesta maailmasta kuin romuluinen Padang Bai.

Amed – kokemuksia

Amedin rannikkoa ajellessa tulee vastaan tämäkin hauska näky, ranta, joka on aivan tupaten täynnä kalastusveneitä. Kuva: Andre Quinou / Shutterstock.com

Amedista kertoi kokemuksia Balilla usein matkaileva Antti Helin, joka vietti Amedissa muutaman mukavan päivän:

”Amed on ihanan rauhallinen yllätys Balin etelärannikkoon verrattuna. Että Balilta vielä löytyykin tällaista koskemattoman rantakohteen tunnelmaa! Snorklaaminenkin oli erinomaista ja sen perusteella on helppo uskoa kaikkia niitä, jotka kehuvat Amedin sukeltamista, vaikken tällä kertaa itse sukeltanutkaan.”

”Kävin päiväseltään tutustumassa Santai Hoteliin ja olin hyvin vaikuttunut. Vaikka Amedin alue on rauhallinen, viihtyy Santai Hotelissa varmasti vaikka kokonaisen loman verran. Pitääpä testata joskus!”

”Amedin alueella on myös kiva ajella skootterilla komeaa rantatietä merimaisemia ihailemassa.”

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi