Seminyak – Balin paras kohde shoppailijalle

Seminyak Bali
Seminyakilla sijaitseva Potato Head on Balin kuuluisin beach club. Kuva: Ern Gan / unsplash

Seminyak tapasi olla Balin trendikkäin ranta, kunnes siitä tuli niin suosittu, että trendikkyyden lumo on hieman hälvennyt, ja rauhallisempi Canggu on mennyt ja napannut hipstereivaltikan.

Seminyak on silti edelleen Balin paras rantakohde tyylikkääseen yöelämään ja varsinkin shoppailuun. Seminyakin pääkadut ovat täynnä Balille kotiutuneiden muotisuunnittelijoiden putiikkeja. Myös tyylikkäitä ravintoloita ja kahviloita on loputtomasti.

Seminyakissa sijaitsevat myös Balin kuuluisimmat beach clubit Ku De Ta ja Potato Head.

Ja katujen varsilla mopojen bensakin myydään muovipullojen sijaan Absolut-vodkapulloista.

Seminyakin keskusta on Canggua paljon tiiviimpi, ja täällä pärjää mainiosti myös kävellen – kunhan valitsee hotellin sijainnin oikein.

Seminykakin ranta on Kutan ja Canggun tapaan mainio auringonlaskujen ihailuun, muttei erityisen houkutteleva uimiseen. Kannattaakin varata hotelli mukavalla uima-altaalla.

Mistä Seminyak alkaa?

Seminyak on suoraa jatkumoa Kutan ja Legianin alueelle. Virallisesti Legian vaihtuu Seminyakiksi Double Six -hotellin kohdalla, tosin henkisesti varsinainen Seminyak sijaitsee paljon pohjoisempana Pantai Petitengetin eli Petitenget Beachin kohdalla. Ja jotta nimet olisivat mahdollisimman sekavat, niin aivan aidon Seminyakin keskeisimmällä paikalla rannalla sijaitsee hotelli nimeltä The Legian.

Tämän jaottelun suhteen kannattaakin olla tarkkana: Double Sixin luota on pitkä matka varsinaisen Seminyakin rientoihin ja palveluihin. Double Sixin alue itsessään on vielä varsin tylsää perus Kuta-Legian-seutua, ja Seminyakin sydämeen kertyy reippaasti matkaa. Eli älä mene sen suhteen lankaan!

Seminyakin hotelli kannattaakin varata läheltä Petitenget-rantaa ja alueen ostoskatua Jalan Kayu Ayaa.

Jalan Kayu Aya – Balin paras ostoskatu

Balin parhaalla ostoskadulla, Jalan Kayu Ayalla, on vieri vieressä Balille muuttaneiden muotisuunnittelijoiden putiikkeja. Mukana on toki Balilla kaikkialla läsnä olevat kansainväliset surffimerkit, mutta vastaavaa, kekseliäiden paikallisten muotimerkkien ilotulitusta löytää harvasta rantakohteesta maailmassa. Jos mistään.

Putiikkien ohella kadulla on vieri vieressä hipsterihenkisiä ravintoloita ja kahviloita.

Lisää putiikkeja ja ruokapaikkoja löytää Jalan Petitengetin varrelta, joka on tunnelmaltaan paljon supervilkasta (ja ruuhkaisaa) Kayu Ayaa rauhallisempi.

Seminyakin ravintolat

Seminyak potato head
Potato Head -rantaklubia koristaa amfiteatterimaisen komea seinä, joka on koottu vanhoista ikkunapuista. Kuva: Jamie Le / unsplash

Seminyakissa on loputon määrä ravintoloita. Tässä muutama vinkki.

Petitengetin rannalla sijaitseva italialainen La Luccia on klassikkoravintola, jossa myös Snowing in Bali -kirjan rikkaat huumekauppiaat tykkäsivät kokoontua. Sijainti ja tunnelma on kohdillaan, vaikkei lain kaitapuolella kulkisikaan. Ruokakin on ihan jees, vaikkei siitä itselle mitään pysyvää muistoa jäänytkään.

Edullisia pieniä rantaravintoloita löytää Petitenget-rannalta trendikkäästä W hotellista pohjoiseen.

Pääkadulla sijaitseva Revolver on erittäin tunnelmallinen salakapakkamainen kahvila.

Seminyakin yöelämä

Seminyak baarit
Motel Mexicola on ollut jo useamman vuoden Seminyakin suosituimpia ravintolabaareja. Kuva: Joyce Romero / unsplash

Iltaelämän keskukseksi on vakiintunut meksikolaishenkinen bilepaikkaravintola Motel Mexicala. Sinne voi suunnata, kun on ensin chillaillut auringonlaskuun ja ylikin kaiketi koko Aasian kuuluisimmassa Beach Clubissa, Potato Headissa.

Jos Potato Head onkin maineikas, ei maine ole noussut ainakaan henkilökunnan päähän. He ovat todella ystävällisiä ja tunnelma rantaklubilla on muutenkin leppoisa.

Seminyakin hotellivinkit

W hotel Bali
Balin W Hotel sijaitsee Seminyakissa. Kuva: Taylor Simpson / unsplash

Oma suosikkihotellini Seminyakilla on Vila Lumbung. Hotelli on todella viihtyisä ja täynnä perinteisen Balin tunnelmaa. Ja hinta–laatusuhde on kohdillaan. Sijainti on mainio Jalan Petitengetin varrella, 10 minuutin kävelyn päässä rannalta. Aivan vieressä on hyviä ravintoloita, mutta katu ei ole yhtä vilkas kuin Jalan Kayu Aya.

Jos taas haluaa asua aivan Kayu Ayan pääkallonpaikalla, niin Casa Kayu Ayasta löytyy tilavia huoneita kohtuuhintaan.

Homestayn tunnelmasta hyvällä sijainnilla pääsee nauttimaan Nadi Alit Homestayssa.

Jos taas on varaa asua tyylillä, niin Balin W Hotel löytyy juuri täältä, Seminyakista. Uima-allas on yksi Balin makeimmista.

Liikkuminen Seminyakissa

Seminyakin huono puoli ovat ruuhkat – kapeat ostoskadut voivat olla todella tukossa autoista. Mopolla sentään pääsee yleensä liikkumaan varsin vaivattomasti. Tosin sellaisenkin ruuhkan olen nähnyt, etteivät mopolla liikkuneet käsilaukkuvarkaat päässeet pakoon perään sännännyttä korealaisrouvaa, vaan tämä juoksi vorot kiinni. Ja sai laukkunsa takaisin. Jotain hyvää siis ruuhkissakin.

Tarinasta ei kannata kuitenkaan pelästyä – Bali on pohjimmiltaan varsin turvallinen matkakohde.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi