Mitä Balilla pitää varoa?

Batur on aktiivinen tulivuori, joka purkautui viimeksi vuonna 2000. Bali, Indonesia. Kuva: Saiko3p / Shutterstock.com

Bali on keskimäärin varsin turvallinen matkakohde. Muutaman asian kanssa pitää Balilla kuitenkin noudattaa varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta.

Balin terrori-iskut

Balilla tapahtui tuhoisa terrori-isku vuonna 2002, kun islamilaiset ryhmät räjäyttivät kaksi pommia Kuta Beachin vilkkaalla baarialueella. 202 ihmistä kuoli. Vuonna 2005 oli pienempi mutta silti verinen terrori-isku. Vuonna 2012 poliisi ampui Balilla viisi miestä, jotka suunnittelivat uutta terrori-iskua.

Todennäköisyys joutua Balin-lomallaan terrori-iskun kohteeksi on kuitenkin hyvin pieni.

Bali ja tulivuorenpurkaukset

Balin saari on kasvanut tulivuorenpurkauksista ja Balilla on useita tulivuoria. Balin viimeisin tulivuorenpurkaus oli vuonna 2000, kun Batur-vuori päästeli ilmaan tuhkaa. Tuhot jäivät pieniksi. Vuoren rinteillä näkyvä laavavirta on vuodelta 1968.

Viisi vuotta aiemmin, vuonna 1963, myös Balin korkein tulivuori Agung oli purkautunut näyttävästi.

Viime ajat Balin tulivuoret ovat olleet hiljaa. Tosin naapurisaari Lombokilla tulivuori päästeli viimeksi syyskuussa 2016 ilmaan niin paljon savua, että muutama Balin-lento peruttiin.

Balin suurin vaara on liikenne

Balin suurin vaara vilkas liikenne, jonka kanssa pitää olla tarkkana. Kokemattoman ajajan ei kannata lähteä Balin liikenteeseen skootterilla.

Balilla huijataan vaihtorahan kanssa

Indonesian rupioissa on paljon nollia, ja Balilla kannattaakin olla tarkkana vaihtorahan kanssa kaupoissa. Erittäin yleinen huijaus Balilla on, että kassa koettaa antaa liian vähän vaihtorahaa takaisin.

Varo Balin aaltoja!

Aallot ovat kovia Balin rannoilla, ja vaaralliset virtaukset ovat yleisiä. Etenkin Kuta Beachin aaltoihin hukkuu joka vuosi useita turisteja. Aalloissa leikkiessä kannattaa olla varovainen eikä mennä liian kauas rannasta. Kannattaa myös ottaa tosissaan rantojen punaiset varoitusliput: ne tarkoittavat, että uiminen on sillä hetkellä vaarallista ja sitä tulisi välttää.

Bali ja huumeet

Balilla ei missään nimessä kannata käyttää huumeita, vaikka niitä onkin tarjolla. Indonesiassa on erittäin kovat huumerangaistukset. Huumeiden salakuljettamisesta uhkaa kuolemantuomio.

Seksiturismi Balilla

Seksiturismi ei ole Balilla kovin näkyvää, mutta sitä on. HIV yleistynyt Balilla.

Lue lisää: Bali-matkaopas

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi