Mitä Balille kannattaa pakata?

Balilla on perinteisesti pärjätty vähällä vaatetuksella. Yksityiskohta balilaisesta maalauksesta. Kuva: Antti Helin

Balilla on lämmintä ympäri vuoden, ja biitsivaatetuksella pärjää hyvin. Ja kun Bali on aikamoinen shoppailuparatiisi, kannattaa Balille pakata mahdollisimman vähän vaatteita mukaan. Periltä tarttuu taatusti uutta kivaa garderoobiin.

Parhaat vaatteet Balille

Balilaiset ovat tottuneet niukasti pukeutuviin rantalomailijoihin, joten erityisen tarkka pukeutumisensa suhteen ei tarvitse olla. Itse asiassa balilaiset itsekin perinteisesti suosineet niukkaa pukeutumista: balilaiset neidot verhosivat rintansa vasta 1900-luvun puolivälissä, mitä todistavat Ubudin taidemuseoiden lukemattomat maalaukset vähäpukeisista neidoista.

Temppeleissä vieraillessa kuuluu tosin laittaa ylle tavallinen t-paita hihattoman sijaan. Temppeleissä vieraillessa sekä miehet että naiset laittavat muuten ylleen sari-hameen, jollaisen voi ostaa paikan päältä tai vuokrata temppelin luota.

Millaiset kengät mukaan Balille?

Pääasiallisiksi kengiksi ovat kätevät flipflop-sandaalit – iltaa viettäessä jalkaan voi toki laittaa jotain tyylikkäämpää. Korkokengätkään eivät ole Balilla harvinaisuus.

Jos aikoo patikoida jollekin Balin tulivuorista – ja varsinkin jos aikoo käydä naapurissa Lombokilla tulivuorivaelluksella – silloin kannattaa varata mukaan kunnon patikointivarusteet.

Sateenvarjo vai sadetakki?

Jos saapuu Balille sadekaudella, joka kestää lokakuusta maaliskuun loppuun, niin paras suoja sateelta on sateenvarjo. Goretex-takissa tulee vain kuuma (ellei sitten ole tulivuoren laella). Skootterilla ajaessa sateeseen auttaa sadeviitta – tai pysähtyminen kadunvarren ravintolaan sadetta pitämään. Samalla pääsee herkuttelemaan.

Mitä muuta Balille kannattaa pakata?

Jos aikoo sukeltaa tai snorklata, mukaan kannattaa tietenkin pakata oma maski, ja mielellään myös räpylät. Niitä on mukavampi käyttää kuin vuokravarusteita.

Aurinkorasvat taitavat olla Balilla ja Suomessa aikalailla saman hintaisia. Aurinkorasvaa valitessa tärkeintä on se, että suojakerroin on korkea, mielellään siellä viidenkympin ja satasen hujakoilla.

Kansainvälisestä ajokortista on hyötyä, jos aikoo vuokrata Balilta auton tai skootterin. Poliisit ratsaavat välillä skootterilla ajajia ja sakottavat niitä, joilta ajokortti puuttuu. Paremman puutteessa voi koettaa selvitä tilanteesta myös suomalaista ajokorttia näyttämällä.

Vastuullinen matkailija pakkaa mukaan myös juomapullon ja kankaiset ostoskassit – Bali kärsii koko Indonesian tapaan muovijäteongelmasta. Näin välttää turhia muovikasseja ja oman juomapullonsa voi täyttää vaikkapa ostamalla hotellille yksittäisten muovipullojen sijaan isomman vesitonkan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi