Nusa Dua – Balin luksuskohde

Nusa Dua tunnetaan upeista hotelleistaan. Bali, Indonesia. Kuva: Tatiana Popova / Shutterstock.com

Ihan puhtaalle rantalomalle Nusa Dua on Balin paras rantakohde. Nusa Duan rannat ovat pitkiä ja valkoisia ja meri turkoosia. Rantoja seuraileva riutta suojaa suuremmilta aalloilta. Nusa Duan hotellit kuuluvat Balin parhaisiin: huoneet ovat yleviä ja uima-altaat isoja.

Nusa Dua sijaitsee Bukit-niemimaan itäreunalla, mutta eroaa tunnelmaltaan ja maisemiltaan niin paljon Uluwatun alueen surffirannoista Bukitin länsireunalla, että yhtä hyvin voisi kuvitella asuvansa toisella puolen Balia.

Nusa Dua rakennettiin varta vasten hotellialueeksi, kun ajatuksena oli suojella Balin kulttuuria turismilta. Nusa Duan huono puoli onkin siinä, että alue on puhtaasti matkailijoiden käytössä: paikallinen elämä ja kulttuuri loistavat poissaolollaan.

Nusa Dua on myös aikalailla eristyksissä muusta Balista, joten matkailija on pitkälti hotellien omien palveluiden varassa, vaikka sieltä täältä löytyykin edullisia rantaravintoloita.

Parhaiten Nusa Dua sopii sellaisille matkailijoille, jotka aikovat viettää suurimman osan ajastaan hienosta hotellista ja rannasta nauttien.

Varsinaisia nähtävyyksiä ei Nusa Duassa ole, jollei sellaiseksi lasketa Water Blow -kalliota, johon osuessaan Intian valtameren aallot pärskyvät korkealle ilmaan.

Nusa Duan ostosmahdollisuudet ovat keskittyneet tyylikkääseen Bali Collection -ostoskeskukseen, joka sijaitsee Grand Hyatt -hotellin vieressä. Balin lentokentälle on Nusa Duasta noin puolen tunnin ajomatka.

Nusa Duan rannat

Nusa Dua koostuu useista rannoista. Paras sijainti on Grand Hyatt Balin kohdalla. Mengiat Beachin nimellä kulkeva ranta on pitkä ja kutsuva ja heti hotellin takana lyhyen kävelyn päässä on ulkoilmaostoskeskus Bali Collection, jossa on paljon ravintoloita. Grand Hyatt Bali on muutenkin mainio hotelli – uima-allas on todella houkutteleva.

Eteläosassaan Mengiat muuttuu nimeltään Geger Beachiksi, ja maisemia hallitsee turhankin suuri Mulia Hotel.

Mengiatin ja Gegerin eteläpuolella on omalla korkeiden rantakallioiden suojaamalla lahdellaan hyvin yksityinen, komea hiekkaranta, jolla sijaitsee upea Hilton Bali, entinen Grand Nikko Hotel.

Edullinen vaihtoehto alueella on Swiss-Belhotel Segara, joka ei sijaitse rannalla, mutta hotelli tarjoaa ilmaisen kuljetuksen kauniille Geger Beachille. Myös hotellin ravintolat ovat selvästi Nusa Duan yleistä hotellien ravintoloiden hintatasoa edullisemmat.

Rannat jatkuvat myös Mengiat Beachin pohjoispuolella. Heti Grand Hyattin vieressä, pienen Water Blow -niemen pohjoispuolella, on suojainen lahti, jolla on kivoja pikkurantaravintoloita ja baareja kuten merirosvolaivaa muistuttava Pirate’s Bay Bali.

Heti tämän pikkulahden pohjoispuolella on kaunis hiekkaranta, Pantai Samuh, jolla on lisää hienoja hotelleja kuten The Westin Resort Nusa Dua.

Tämän jälkeen Nusa Duan pohjoisosan rannat vaihtuvat pieniksi, aaltovallien suojaamiksi lahdiksi, joilla on lisää hotelleja kuten yleensä kohtuuhintainen Grand Mirage Thalasso, mutta rannat ovat eteläosaa vähemmän idyllisiä varsinkin laskuveden aikaan.

Tanjung Benoa

Aivan pohjoisosassaan Nusa Dua vaihtuu nimeltään Tanjung Benoaksi. Täällä on eniten vesiskoottereita ja moottoriveneitä päristelemässä ja laskuveden aikaan ranta on vähemmän idyllinen.

Alueella on kuitenkin mukavia ja yleensä muuta Nusa Duaa edullisempia hotelleja kuten viihtyisä Tanjung Benoa Beach Resort. Paikallistunnelmaa tarjoaa Tanjung Benoan kylä, josta löytää edullisia ruokapaikkoja.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi