Uluwatu ja Balin kauneimmat rannat

Uluwatu on lainelautailijoiden suosiossa. Bali, Indonesia. Kuva: Wonderful Nature / Shutterstock.com

Balin kauneimmat rannat löytyvät kuivalta ja karulta Bukit-niemeltä jyrkkäreunaisten kallioiden välissä. Koko aluetta kutsutaan välillä myös nimellä Uluwatu kuuluisan surffipaikan mukaan.

Bukitin niemi on mainio päiväretken kohde, johon tutustuu helposti omatoimisesti skootterilla tai vuokraamalla taksin päiväksi käyttöönsä.

Varsinaisia rantahotelleja on Bukitilla ei juurikaan ole, sillä rantojen ja niitä reunustavien kallioiden välissä ei ole tilaa rakennuksille. Sen sijaan ravintoloita ja majataloja on kallioiden laella.

Bukitilla on myös muutamia häikäiseviä luksushotelleja kuten Alila Uluwatu, jonka upealta maisema-altaalta on ihanaa ihailla merta (jos rahat riittävät järkyttävään hintaan).

Uluwatu – temppeli ja kuuluisa surffiranta

Uluwatun temppeli. Bali, Indonesia. Kuva: Ivbar / Shutterstock.com

Bukitin kuuluisin kohde on Uluwatu, joka tarkoittaa oikeastaan kahta paikkaa: temppeliä, jonka mukaan paikka on nimetty, ja lähellä sijaitsevaa, Balin kaiketi legendaarisinta surffirantaa.

Uluwatun rannalle laskeudutaan pitkiä portaita pitkin ja lopuksi kuljetaan pienen luolan läpi. Rantana Uluwatu ei ole kummallinen, mutta sen sijainti tekee siitä mieleenpainuvan.

Surffareita ihaillakseen ei tarvitse laskeutua rannalle asti: portaita reunustavat pienet ravintolabaarit, joiden terasseilta on hyvä ihailla surffarien temppuilua aalloilla. Ravintoloista kuuluisin on Single Fin, jossa ruoka on hyvää ja maisemat mahtavat.

Majoitusta ja edullisia ravintoloita löytää Uluwatulle vievän tien varrelta sisämaan puolelta. Mukava majapaikka on esimerkiksi Bali Bule Homestay, joka on nimestään huolimatta ihan oikea majatalo, ja vieläpä uima-altaalla.

Uluwatu kecak-tanssi
Uluwatun temppelin vieressä järjestetään joka ilta kecak-tanssiesitys. Kuva: Antti Helin

Uluwatun temppeli, Pura Uluwatu, sijaitsee mahtavan rantajyrkänteen laella. Temppeli itsessään on sangen vaatimaton, mutta tänne tullaankin ihailemaan mahtavia merimaisemia. Aallot lyövät Uluwatun kallioihin kuin luonnon ekspressionistinen taideteos.

Uluwatun temppeli on erityisen suosittu kohde saapua ennen auringonlaskua. Auringonlaskun aikaan temppelin vieressä järjestetään suosittu kecak-tanssiesitys.

Padang Padang – Bukitin suosituin ranta

Padang Padang -ranta. Bali, Indonesia. Kuva: ArtDym / Shutterstock.com

Bukitin hiekkarannoista suosituin on Padang Padang, joka tunnetaan myös aalloistaan. Surffikohteena Padang Padang on tosin ailahtelevainen: välillä Padang Padang tarjoaa maailmanluokan aaltoja, mutta muina aikoina surffaamisen sanotaan olevan vain kohtalaista.

Padang Padangille laskeudutaan alas jyrkkiä portaita. Ranta on suosittu päiväretken kohde.

Padang Padangin lähellä on useita majapaikkoja, kuten viehättävä ja edullinen PinkCoco Bali (Adults Only). Alueella on mukavan rento surffihenkinen meininki.

Balangan – Balin reppureissaajaranta

Balangan Beach -ranta. Bali, Indonesia. Kuva: Andremarinst / Shutterstock.com

Bukitin reppureissaajaranta on komean kallion reunustama Balangan, joka on erityisen kaunis nousuveden aikaan. Laskuvesi vetäytyy välillä pitkälle ja paljastaa kivikon.

Rannan reunassa on useita ravintolakojuja ja niiden takana majataloja kuten viihtyisä Brothers Bungalows.

Kaunis ja traaginen Dreamland

Dreamland Beach -ranta. Bali, Indonesia. Kuva: Wonderful Nature / Shutterstock.com

Dreamland Beach on traaginen esimerkki itsekkyyden ja turismin yhteisvaikutuksesta. Dreamland tunnettiin vuosien ajan Balin kenties kauneimpana rantana. Kunnes autiona säilyneen rannan viereen rakennettiin golfkenttä ja valtava hotellikompleksi Klapa Resort, joka ryhtyi hallinnoimaan pääsyä rannalle. Kaiken lisäksi hotelli päätti alkaa kutsua rantaa nimellä New Kuta Beach.

Jos välttämättä haluaa, rannalla voi edelleen vierailla, mutta pääsymaksua vastaan.

Pandawa Beach

Hieno ranta on myös aivan Bukitin niemen pohjoisosassa sijaitseva syrkäinen, mutta suosiotaan päiväretkikohteena kasvattava Pandawa Beach. Rannalla on useita ravintolakojuja ja tyylikäs, uima-altaalla varustettu ravintola Pandawa Beach Club.

Karma Beach

Erikoisuuksien ystäville sopii kuvankaunis, jyrkkien rantakallioiden suojaama Karma Beach, jolle laskeudutaan köysirataa pitkin!

Köysirataa ja rantaa hallinnoi luksushotelli Karma Kandara, joka veloittaa päivävierailta noin 35 euron suuruisen pääsymaksun köysiradan käytöstä ja rannalle pääsystä. Hotelli pitää Karma Beachilla ravintolaa, ja iltaisin rannalla näytetään silloin tällöin elokuvia siirrettävältä valkokankaalta.

Karuna Wisnu Kencana Cultural Park

Bukitin niemimaan keskiosaan on rakennettu jo ties kuinka monen vuoden ajan ”kulttuuripuistoa”, jonka ”vetonauloina” ovat jättimäiset, balilaiseen mytologiaan perustuvat patsaat.

Täällä käymisestä meillä ei ole kokemusta – Bukit itsessään on niin hieno ja luonnonkaunis paikka, että jättiläispatsaat tutuvat vähintäänkin kyseenalaiselta houkutukselta.

Uluwatu retkikohteena

Uluwatulle on helppo tehdä retki Balin eteläosan rantakohteista. Voit kysyä hintaa miltä tahansa taksikuskilta päiväkierrokselle tai varata netistä Uluwatun-retken.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi