Balin vinkit ja kokemukset

Tirta Empul -temppelissä suoritetaan rituaalikylpy. Bali, Indonesia. Kuva: Kitzcorner / Shutterstock.com

Balilla on helppoa ja huoletonta matkustaa. Tällä sivulla kerrotaan käytännön vinkkejä ja kokemuksia Balin-matkoilta.

Omilla sivuillaan kerrotaan Balin lentokentästä ja liikkumisesta Balilla sekä Balin säästä ja Mitä Balille kannattaa pakata.

Tarvitseeko Balille viisumia?

Indonesian viisumin saa ilmaiseksi Balin kansainväliseltä lentokentältä. Passin pitää olla voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen. Lisäksi pitää olla varulta esittää lentolippu pois Indonesiasta, vaikka sitä ei usein kysytäkään.

Katso lentotarjoukset Balille.

Mitä rokotuksia Balille tarvitsee?

Balille tarvittavat rokotukset kannattaa tarkastaa rokotuskeskuksesta ja lääkäriltä. Pääsääntöisesti Balilla pärjää samoilla rokotuksilla kuin vaikkapa Thaimaassa – eli jos trooppisiin maihin suositellut perusrokotukset on otettuna, niillä samoilla pitäisi pärjätä myös Balilla.

Tarvitseeko Balilla malarialääkitystä?

Malaria-lääkitystä Balille tuskin kannattaa ottaa – itse emme ainakaan popsi malarialääkkeitä Balilla matkaillessamme. Lue lisää malariasta.

Onko Balille turvallista matkustaa?

Bali on keskimäärin varsin turvallinen matkakohde. Muutaman asian kanssa pitää Balilla kuitenkin noudattaa varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta.

Lue lisää siitä, mitä Balilla pitää varoa.

Rahanvaihto Balilla

Balilla kannattaa olla tarkkana rahanvaihdon kanssa. Ensinnäkin ensikertalainen menee helposti Indonesian rupioiden kanssa, sillä niissä riittää nollia. Satatuhatta rupiaa kun vastaa noin seitsemään euroa.

Toisekseen Balilla riittää epäilyttäviä rahanvaihtokojuja, jotka käyttävät mielellään hyväkseen matkailijoiden hämmennystä setelien nollien suhteen. Vältä rahanvaihtokojuja, jotka lupaavat liian hyvää kurssia ja suosi mahdollisimman luotettavia rahanvaihtopisteitä, vaikka niiden kurssi ei olisi korkein mahdollinen.

Lue lisää Balin hintatasosta.

Luottokortit Balilla

Balilla voi maksaa melkein missä vain luottokortilla, niin hotelleissa, ravintoloissa kuin kaupoissakin. Luottokortit eivät käy vain kaikkein yksinkertaisimmissa paikallisissa ravintoloissa ja ostoskojuissa.

Huijaukset Balilla

Emme ole törmänneet Balilla suurempiin huijausyrityksiin. Vaihtorahojen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Balin retket ja aktiviteetit

Voit varata kätevästi netistä Balin retket, kiertoajelut ja aktiviteetit.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi