Balin lentokenttä – kaikki mitä olet halunnut tietää

Balin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee saaren eteläosassa Denpasarissa. Kuva: Cocos Bounty / Shutterstock.com

Balin lentokenttä, Ngurah Rai International Airport, on yksi Indonesian vilkkaimmista. Tällä sivulla kerrotaan kaikki, mitä pitää tietää Balin lentokentästä.

Balin lentokentältä on hyvät lentoyhteydet etenkin eri puolille Indonesiaa ja Australiaa. Edullisia lentoja on paljon myös Singaporeen ja Malesian Kuala Lumpuriin. Lentoja on myös Bangkokiin ja muihin Aasian kohteisiin Japania ja Taiwania myöten.

Suomeen kätevin yhteys kulkee Qatar Airwaysilla Dohan kautta. Myös Singaporen kautta on helppo lentää Balille.

Balille lentoja varatessa kannattaa huomioida, että monissa lentohakukoneissa Balin lentokenttä kulkee saaren pääkaupungin, Denpasarin, nimellä. Eli Balin ja Denpasarin lentokenttä ovat sama asia.

Katso lentotarjoukset Denpasariin (Bali).

Balin lentokentän terminaalit

Ulkomaanterminaali ja kotimaanterminaali ovat vierekkäin – terminaalista toiseen kävelee viidessä minuutissa.

Vaikka jatkaisi matkaa Balin lentokentältä saman tien muualle, ei laukkuja yleensä toimiteta jatkolennoille, vaan on kuljettava passintarkastuksen läpi, haettava laukut ja tehtävä uusi lähtöselvitys.

Jos haluaa vuokrata vaikkapa auton saman tien, se onnistuu edullisesti kotimaanterminaalin edustalla olevista autonvuokrauskojuista.

Millainen on Balin lentokenttä?

Balin lentokenttä on moderni ja mukava. Ravintolapalveluita on hyvin, varsinkin porttien sisäpuolella. Kansainvälisen terminaalin ravintoloista paras on ankkaravintola Made’s Warungin vieressä eivätkä hinnatkaan ole sen kovemmat kuin terminaalin muissa anniskeluliikkeissä.

Ravintoloita on mukavasti myös kotimaanterminaalin edustalla.

Lähtöselvitys ja passintarkastus toimii yleensä varsin kätevästi. Tosin joskus käy niin, että lentokenttä ruuhkautuu ja passintarkastukseen on pitkät jonot. Eli Balin kentälle kannattaa saapua hyvissä ajoin, vähintään kaksi tuntia ennen lentoa.

Kannattaa huomioida, että laukkujen saapumiseen menee joskus aikaa. Ja laukkuhihna vaihtuu usein lennosta eli jos laukkuja ei näy ilmoitetulla hihnalla, kannattaa tarkistaa uudestaan, onko hihnaa vaihdettu. Näin käy melkein aina.

Olen useammankin kerran unohtunut odottelemaan turhaan laukkua alun perin mainitulla hihnalla ja löytänyt sen sitten pyörimästä toisella hihnalla.

Lentokentän tullitarkastus

Laukkujen saamisen jälkeen pitää vielä jonottaa laukkujen läpivalaistukseen tullialueella. Samalla pitää antaa täytetty tulliselvitys (sitä varten saa paperilapun yleensä jo lentokoneessa – ja jos ei saa, lappuja löytyy matkatavarahallista).

Osa matkustajista otetaan tarkempaan tullitarkastukseen.

Tulliselvityslapun täyttämisestä ei kannata kauheasti stressata – lappuja harvemmin katsotaan tarkkaan. Ja vaikka merkkaisi, että on jotain tullattavaa, vaikkapa elintarvikkeita, kävijä ohjataan yleensä samaan jonoon kaikkien muiden kanssa.

Jos mukana on elintarvikkeita, niistä kannattaa merkata kyllä-rasti – olen itse saanut pienen nuhtelun tullivirkailijoilta, kun en ollut sitä tehnyt. Sain kuitenkin pitää Suomesta tuomani ruisleivät, voimariinit ja suklaat.

Taksit Balin lentokentällä

Balin lentokentän raivostuttavin piirre ovat ylihintaiset taksit. Heti saapumisaulan edustalla on armeijan verran taksikuskeja, jotka veloittavat härskiä ylihintaa matkasta, varsinkin lähikohteisiin kuten Kutalle ja Seminyakiin. Kannattaa tinkiä kunnolla.

Kun matka vaikkapa Kutalta lentokentälle maksaa edullisella Bluebird-mittaritaksilla reilut 20 000 rupiaa (alle kaksi euroa), pyytävät lentokentällä päivystävät suharit samasta matkasta viisinkertaista hintaa.

Kun hinnasta on sovittu, taksikuskien kanssa kävellään viereiseen parkkihalliin näiden autolle.

Bluebird-mittaritaksit saavat kyllä tuoda matkustajia lentokentälle, mutta he eivät saa ottaa matkustajia kentältä. Bluebirdin saattaa tosin saada lennosta, jos menee norkumaan toiseen kerrokseen, jonne taksit jättävät lentokentälle saapuvat matkustajat.

Jos on valmis näkemään aavistuksen vaivaa, lentokentän taksihässäkän voi myös välttää. Suoraviivaisin tapa on kävellä kotimaanterminaaliin ja tilata Uberin kaakkoisaasialainen versio Grab Taxi. Grabin voi tilata lataamalla puhelimeen appin tai suoraan kotimaanterminaalin edustalla olevasta Grab Taxin kojusta.

Yksityisen lentokenttäkuljetuksen voi myös varata etukäteen netistä.

Kävellen Balin lentokentältä keskustaan

Toinen vaihtoehto on kävellä ulos lentokentältä. Marssit suoraan parkkihalli läpi, kunnes saavat aidalle. Seuraat aitaa satakunta metriä vasemmalle, mistä löytyy uloskäynti lentokenttäalueelta. Paikalla päivystää edullisia mopotakseja ja hyvällä onnella voi vastaan voi tulla myös Bluebird-taksi.

Jos hotelli on Kutan eteläpäässä niin sanotulla Tubanin alueella, voi moniin hotelleihin kävellä kentältä alle vartissa.

Balin lentokentältä Ubudiin

Ubudiin pääsee kentältä kätevimmin taksilla. Ajomatkaa kertyy parin tunnin verran. Neuvottele hinnasta reippaasti – 400 000 rupiaa (30 euroa) pitäisi riittää matkaan mainiosti.

Balin lentokenttähotelli

Balin lentokentän kansainvälisen terminaalin yhteydessä toimii mainio ja hyvin kohtuuhintainen Novotel Bali Airport Hotel. Erinomainen valinta välilaskuille, jos Bali on jo turhankin tuttu. Lentokenttähotelliin pääsee kävelemään lentokentän sisätiloissa heti tullitarkastuksen jälkeen. Kyltit vievät perille. Laukut voi viedä hotelliin ja omaan huoneeseensa asti lentokenttäkärryllä. Aamulla matkaa on helppo jatkaa – aamiaishuoneen vierestä on suora yhteys kansainväliseen terminaaliin.

Hotellit lähellä Balin lentokenttää

Jos lentokenttähotelli ei innosta, on Balin lentokentän vieressä vaikka kuinka paljon edullisia hotelleja. Olemme testanneet näistä useimpia, ja todenneet seuraavat kolme erityisen suositeltaviksi:

Noin viiden minuutin kävelyn päässä kentältä, käytännössä ihan kulman takana, on siisti ja edullinen Harris Hotel Tuban. Hotelli järjestää myös pyynnöstä ilmaisen kuljetuksen kentältä hotellille ja hotellilta kentälle – kävely on tosin lähes aina nopeampaa kuin kyydin odotus. Täällä asun yleensä itse Balin-välilaskuilla yöpyessäni.

Jos on valmis kävelemään vähän pitempään, niin alle vartissa kävelee jo Tubanin alueella sijaitsevalle tyylikkäälle mutta edulliselle Vasanti Kuta -hotellille. Hotellin vierestä alkaa vilkas ravintola-alue ja vaikkapa Kutalle on vain lyhyt taksimatka (tai pitkä kävely).

Myös Jimbaran Beachin hotellit sijaitsevat lähellä lentokenttää, mutta näille päästäkseen pitää jo turvautua taksikyytiin.

Balin lentokenttä kokemuksia

Balin lentokentän kokemuksia kertoi Itä-Timorilla asuvat matkailutoimittaja Antti Helin, joka lentää kotisaarelleen aina Balin kautta. Kenttä on tullut hyvin tutuksi.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi