Canggu – Balin rantakohde hipstereille

Surffaaja katselee aaltoja Canggun päärannalla Batu Bolong. Canggu on hyvä kohde surffauksen opetteluun. Kuva: Kondratiuk Anastasiia / Shutterstock.com

Canggu on Balin trendikkäin rantakohde, jonka maine kasvaa kovaa vauhtia. Sitä mukaa kun Seminyakista on tullut turhankin suosittu ja vilkas, suuntaavat hipsterihenkiset matkailijat nyt Seminyakin pohjoispuolella sijaitsevaan Cangguun.

Erityisen paljon Canggu houkuttelee surffareita, mutta joukkoon mahtuu myös joogakurssilaisia, reppureissaajia ja sellaisia digitaaleja nomadeja, jotka tekevät työnsä, missä parhaaksi kokevat. Canggun alueella asuu myös paljon Balille muuttaneita ekspatteja.

Aloittelijoillekin sopivien aaltojen ohella Cangguun vetää matkailijoita rannan hipsterihenkinen tunnelma.

Canggun rannat

Canggu
Canggun rannat sopivat melkeinpä paremmin kävelyyn kuiin uimiseen. Kuva: Roman Bintang / unsplash

Canggu koostuu noin kolmesta rannasta, tosin harva tuntuu tietävän, mihin yksi ranta loppuu ja toinen alkaa – saati nimiä rantojen osille.

Jokaiselta rannalta löytyy yhtäläisesti rantabaareja ja surffilautavuokraamoja. Suurin ero rantojen välillä tuntuu olevan siinä, miten hyvin aallot soveltuvat surffaukseen eri aikoina ja eri tasoisille harrastajille.

Seminyakin ja Kutan tapaan Canggun rannat ovat tummaa laavahiekkaa eivätkä mitenkään erityisen kauniita tai pittoreskeja. Mutta ajavat asiansa.

Batu Bolong – Canggun pääranta

Canggu Batu Bolong
Batu Bolong rannalla sijaitsee suosittu rantaklubi The Lawn. Kuva: Cassie Gallegos / unsplash

Selkein identiteetti on Batu Bolong -rannalla, jota pidetään yleisesti Canggun päärantana. Batu Bolongin aalloilla näkyy aina suurin määrä surffareita, ja rannalta alkava katu on palveluidensa osalta Canggun pääkatu.

Pääkatumaisuutta lisää myös se, että katu on Canggun alueella ainut, jolta löytyvät jalkakäytävät tien sivusta.

Canggu hotelli
The Slow on Canggun tyylikkäimpiä hotelleja. Kuva: Taylor Simpson / unsplash

Keskeisellä paikalla ravintoloiden ympäröimänä sijaitsee Canggun tyylikkäimpiin – ja kalleimpiin – hotelleihin kuuluva The Slow.

Tien rannanpuoleisessa päässä on suosittu surffibaari Old Mans ja rantaa hieman oikealle – joko rantaa tai Pura Dalem -katua pitkin – löytyy beach club The Lawn.

Echo Beach

Canggu aallot
Canggun aallot ovat välillä kuin vuoria. Kuva: Dominik Vanyi / unsplash

Batu Bolongin pohjoispuolella on Echo Beach, jolle pääsee Batu Bolongista sekä rantaa pitkin kävellen että mopolla tietä pitkin hieman kauempaa kiertäen.

Pantai Berawa ja Finns Beach Club

Surffaajia Berawa Beachilla. Kuva: Andy Troy / Shutterstock.com

Batu Bolongin eteläpuolella on puolestaan Pantai Berawa, jota dominoi muutama vuosi sitten valmistunut Finns Beach Club, suosittu paikka rannalla chillailuun.

Tänne on käytännössä skootterimatka Batu Bolongilta. Mukava majapaikka täällä Berawanin puolella on edullinen mutta siisti ja tyylikäskin Berawa Dini Guesthouse, joka sijaitsee ihan kulman takana Berawanin pieneltä pääkadulta.

Shoppailu Canggussa

Canggu ostokset
Canggun ostosmahdollisuudet paranevat koko ajan. Kuva: Lauren Richmond / Unsplash

Shoppailukohteena Canggu on vielä kaukana Seminyakin putiikkien bonanzasta, mutta kyllä täältäkin jo löytyy mukavia pikkuliikkeitä.

Canggun majoitus

Canggu, Bali, Indonesia. Kuva: Krasnie Lapki / Shutterstock.com

Varsinaisia hotelleja Canggussa on vasta jokunen. Sen sijaan pieniä, paikallisia majataloja riittää kävelymatkan päässä rannalta.

Myös vuokrattavia huviloita (yleensä uima-altaalla) on tarjolla paljon – ne tosin sijaitsevat yleensä hyvän matkaa rannalta ja skootterin vuokraaminen on melkein välttämätöntä.

Majoituksen hintataso Canggussa on keskimäärin varsin edullinen. Siististä guest housesta saa oman huoneen ilmastoinnilla ja lämpimällä vedellä alle 20 dollarin per yö.

Viihtyisä majatalo on esimerkiksi The Kayuri, joka sijaitsee loistavalla paikalla Batu Bolongin ja Echo Beachin ravintola-alueiden risteyksessä, lyhyehkön kävelymatkan päässä molemmilta rannoilta.

Mainio tyylikäs mutta edullinen majapaikka on esimerkiksi bambuestetiikkaa henkivä Moon Bamboo, joka sijaitsee riisipellon keskellä skootterimatkan päässä rannoilta ja Batu Bolongin ravintolakeskittymästä.

Hostellia etsivällä erinomainen paikka on tyylikäs Gypsy Moon, joka sijaitsee tämäkin kaukana rannalta ja sopii parhaiten skootterilla liikkujille.

Katso tarjoukset Canggun majoitukseen.

Canggun ravintolat

Canggu ravintolat
Batu Bolongissa sijaitsevan Vinny’s Warungin vegaaniburger tarjoillaan tempe-pihvillä. Kuva: Gabrielle Cepella / unsplash

Canggun houkuttelevuutta rantakohteena lisää ravintoloiden ja kahviloiden suuri määrä ja erinomainen hinta–laatusuhde. Tihein ravintolakeskittymä on Batu Bolongille johtavan pääkadun varrella, mutta hyviä ravintoloita ja kahviloita löytyy jokaiselta rannalta lähtevältä kadulta ja myös melkein kaikilta sivukujilta ja poikkikaduilta. Toinen ravintolakeskittymä on Jalan Pantai Berawalla.

Parhaina ravintolanostoina haluan tuoda esiin seuraavat:

Peloton Supershop – vegaaniravintola, jossa kaikki on hyvää. Toimii niin aamiaisella, lounaalla kuin päivälliselläkin. Koska kyseessä on vegaaniravintola, maitoa ei ole tarjolla edes kahviin, vaan valinta on tehtävä kookos-, soija-, mantelimaidon välillä.

Ruko Cafe – mielettömät aamiassmoothiebowlit.

Crate Cafe – erinomainen valikoima aamiaisleipiä ja -kulhoja sekä hedelmäsekoituksia. Tietysti myös hyvää kahvia.

Moana Fish Eatery – taivaallista kalaa. Päivällistä varten kannattaa tehdä pöytävaraus. Lounasaikaa sisään päässee myös suoraan kävelemällä.

Gypsy Kitchen & Bar – hyvät, vähän fiinimmät ruoka-annokset. Jos bulkkilagerit ovat alkaneet kyllästyttää, täältä saa myös balilaisen Starck Craft Beerin erikoisoluita.

Poke Poke – yksinkertaista mutta hyvää. Erityismaininta kulhoannoksille.

Canggun vinkit

Canggu moottoripyora
Canggun traveller-kulttuuriin kuuluu liikkuminen skootterilla – tai kustomoidulla moottoripyörällä. Kuva: Marvin Meyer / unsplash

Kulkeminen rantojen välillä onnistuu laskuveden aikaan vaivattomasti kävellen, mutta nousuveden aikaan ja sateiden jälkeen joidenkin mereen laskevien jokien ylittäminen rannalla muuttuu haastavaksi.

Teitä pitkin etäisyydet rantojen välillä ovat varsin pitkät, sillä poikkileikkaavia katuja on hyvin vähän. Esimerkiksi matkaa Batu Bolongilta Berawanille katuja pitkin kertyy lähemmäs neljä kilometriä, kun matkaa rantaa pitkin on noin kilometrin verran.

Kätevin ja suosituin liikkumismuoto Canggussa on skootteri – kaikilla alueella hetkeä pitempään viipyvillä tuntuu olevan skootteri käytössään. Skootterin vuokraamiseen ei ajokorttia tarvita.

Mikäli skootterilla kortitta ajaminen muiden kortitta ajavien joukossa ei tunnu houkuttelevalta ajatukselta, kannattaa majoitusta miettiä sen suhteen, minkä rannan tuntumassa aikoo aikaa eniten viettää.

Julkista liikennettä rantojen välillä ei ole, ja paikalliset taksikuskit tapaavat ukottaa matkoista ylihintaan. Ratkaisu ongelmaan on Grab, Kaakkois-Aasian versio Uberistä. Lue lisää liikkumisesta Balilla.

Autolla liikkuminen Canggussa on haastavaa, sillä suorin tie Canggun ja vaikkapa Seminyakin välillä on kapea, riisipellon keskeltä kulkeva oikopolku, jolle mahtuu vain yksi auto kerrallaan. Jos samaan aikaan tielle osuu kaksi autoa vastakkain, ongelmia on luvassa.

Canggu kokemuksia

Canggun kokemuksia jakoi alueella pitkään oleillut diginomadi Visa Tuominen.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi