Jordania – vinkit ja kokemukset

jordania-matkat
Miltä tuntuu pussata kamelia? Jos välttämättä haluat tietää, kokeile itse.

Kaipaatko vinkkejä Jordanian-matkalle? Tällä sivulla kerromme käytännön vinkkejä ja kokemuksia Jordaniassa matkustamisesta. Jordanian nähtävyyksistä voit lukea sivulta Jordanian parhaat matkakohteet.

Auton vuokraaminen Jordaniassa

Jordaniaa on helppo kiertää vuokra-autolla. Tiet ovat hyvässä kunnossa, etäisyydet varsin lyhyet. Esimerkiksi Wadi Rumiin on kolmen tunnin ajomatka Ammanista ja reilu tunti Petrasta tai Punaisenmeren rannalta Aqabasta.

Liikennettä on vähän pääkaupunki Ammanin ulkopuolella. Jordaniassa auto kannattaa vuokrata Akabasta käsin, niin välttyy Ammanin liikenteeltä.

SkyScanner vertailee kaikkia käytettävissä olevia autonvuokrauspalveluita niin, että löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan vuokra-auton. Vertaa vuokra-autojen hintoja.

Matkustaminen bussilla Jordaniassa

Myös busseilla ja minibusseilla pystyy liikkumaan Jordaniassa nähtävyyksille, jos käytettävissä on aikaa ja vaivaa. Bussit kulkevat harvakseltaan.

Jordanian hotellit

Jordaniasta löytyy kaikentasoista majoitusta. Mutta mikään hotelli ei voita kokemuksena yötä tähtitaivaan alla Wadi Rumissa. Varaudu siis yöpymään maastossa. Äläkä kömmi sisälle telttaan, vaan nuku taivasalla pelkässä makuupussissa ja vilttien suojissa.

Jos ulkosalla nukkuminen tuntuu kuitenkin liian hurjalta, Wadi Rumissa on muutamia hyvätasoisia telttaleirejä, kuten Captain’s Desert Camp.

Reppureissarihenkisten kannattaa majoittua muutamaksi yöksi Tower Hoteliin Danan ikivanhassa maalaiskylässä. Tunnelmalliset huoneet maksavat viisi euroa henkilöltä. Petraan on Danasta vain puolen tunnin automatka.

Jordanian sää ja ilmasto

Jordanian sää ja ilmasto ovat parhaimmillaan keväällä maaliskuusta toukokuulle ja syksyllä syyskuulta lokakuun loppuun. Joulu–helmikuussa voi olla kylmä, kesällä taas tuskaisen kuuma.

Ruoka ja juoma Jordaniassa

Ruoka on Jordaniassa arabialaisen herkullista: grillattuja lihoja, raikkaita salaatteja, juustoja, hummusta ja mutabalia. Libanonilaisen ruuan ystävät viihtyvät taatusti Jordanian ruokapöydissä.

Jordanian kansallisruoka on mansafia: suuri tarjotin on kukkuroillaan sahramiriisiä ja karitsanpaloja kiehuvan kuumassa pähkinä- ja jogurttikastikkeessa. Riisi ja liha kieputellaan kämmenellä palloiksi, jotka nepataan sormilla suuhun. Herkullista.

Arkijuomana on minttutee, jota juodaan koko ajan ja joka paikassa. Aito, arabialainen kahvi on sen sijaan juhlajuoma, jota tarjoillaan erikoistilanteissa.

Saako Jordaniassa alkoholia?

Alkoholijuomia myydään Jordaniassa varsinkin isoimmissa hotelleissa.

Miten Jordaniassa pitää pukeutua?

Pukeudu paikallista kulttuuria kunnioittaen. Naisten tulisi suojata ainakin olkapäänsä ja polvensa väljästi istuvilla vaatteilla. Ei-muslimien ei odoteta pitävän huivia.

Mitä kannattaa pakata mukaan Jordaniaan?

Muista pakata mukaan hyvät kävelykengät, lämmintä vaatetta ja makuupussi. Autiomaassa tulee illalla viileää.

Pärjääkö Jordaniassa englannilla?

Jordanian virallinen kieli on arabia. Englantia puhutaan laajalti.

Onko Jordaniassa turvallista matkustaa?

Jordaniaa kutsutaan Arabian Sveitsiksi. Maassa on vallinnut rauha ja hyvä järjestys silloinkin, kun naapurimaat Irak ja Syyria ovat olleet sodan keskellä. Edes Arabikevät ei nostattanut Jordaniassa isoja mielenosoituksia. Ihmiset ovat ystävällisiä.


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös pääsyliput, retket ja aktiviteetit. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT
array(1) {
  [0]=>
  string(8) "Jordania"
}