Madeiran julkinen liikenne

Madeiran bussit

Madeiralla bussit kulkevat ympäri saarta, mutta niiden aikatauluja ei ole suunniteltu turistien vaan paikallisten tarpeisiin ja linja-autot kulkevat harvakseltaan.

Yleensä varhain aamulla kulkee yksi vuoro suuntaansa, ja paluu on jo iltapäivällä, kun ihmiset pääsevät töistä kotiin.

Bussit kiertävät pikkuteitä pitkin, joten matka-ajat ovat pitkiä.

Vain vilkkaimmilla reiteillä kulkee useita busseja päivässä, kuten Funchalin ja Machicon välillä.

Yksi mahdollisuus säästää pitkissä taksimatkoissa onkin kulkea syrjäkylästä taksilla pääreitin varrelle ja jatkaa sieltä matkaa bussilla.

Bussien käyttäminen saattaa tuntua aluksi monimutkaiselta, sillä yhtiöitä on monta ja ne liikennöivät kaikki omilla reiteillään. Selvyyttä linjoihin saa turistipisteissä myytävistä bussikartoista.

Kymmenen pisteen vinkki: Istu pitkällä matkalla bussissa mahdollisimman eteen. Bussien takaosa heittelehtii serpentiiniteillä vatsaa kääntävästi.

Funchalissa kulkee myös paikallisbusseja. Lipun voi ostaa kuljettajalta, mutta Avenida do Marin päässä olevassa kioskissa myydään alennuslippuja. Turisteille myydään myös seitsemän päivän näyttölippua, jolla voi matkustaa rajattomasti Funchalin alueella Montea myöten (varaudu näyttämään passia lippua ostaessasi).

Jos on liikkeellä muutaman hengen ryhmällä, taksin käyttäminen tulee kaupunkiajossa joskus jopa edullisemmaksi kuin bussilla liikkuminen.

Taksit Madeiralla

Taksit ovat edullisia etenkin kaupunkimatkoilla. Tarkista, että mittari on päällä. Kaupunkien välisillä matkoilla taksit eivät käytä mittaria, vaan niillä on valmiit hinnastot.

Taksin voi vuokrata myös koko päivän kiertoajelulle noin sadalla eurolla. Samalla hinnalla tosin saa vuokrattua oman auton kolmeksi päiväksi – jos ei vierasta ajamista jyrkillä kaduilla.

Sunnuntaisin, pyhäisin ja iltaisin kello kymmenen jälkeen taksihintaan tulee lisämaksu. Myös isoista matkatavaroista tulee noin puolentoista euron lisälasku.

Madeira-matkaopas

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi