Jurongin lintupuisto – lintujen värikäs maailma

Singapore bird park
Ei mikään ihan mikä tahansa pulu, vaan syrjäisillä Tyynenmeren ja Intian valtameren saarilla asuva hartiahuivikyyhky – lähin jäljellä oleva sukulainen sukupuuttoon kuolleelle dodo-linnulle. Kuva:_paVan_ , Flickr CC

Jurong Bird Park eli Jurongin lintupuisto on Singaporen perinteisiä nähtävyyksiä: maailman suurimpiin kuuluva lintupuisto perustettiin jo vuonna 1971. Puistossa on nähtävänä yli 380 lintulajia.

Lintupuistosta pitääkseen ei tarvitse olla intohimoinen lintubongari. Toinen toistaan värikkäämpiä ja erikoisempia lintulajeja ei tiirailla häkkien takaa, vaan niitä ihastellaan valtavien verkkokatosten sisällä. Waterfall Aviaryssa on jopa 30 metriä korkea vesiputous!

Etelänkruunukurki, Ugandan kansallislintu. Kuva:_paVan_ , Flickr CC

Lintupuiiston Dinosaur Descendants -näyttely

Puiston Dinosaur Descendants -osuudessa voi puolestaan tutustua suuriin, lentokyvyttömiin lintuihin, niin strutseihin ja emuihin kuin aggressiivisuudestan tunnettuihin, Papualla eläviin kasuaareihin ja vähemmän tunnettuihin eteläamerikkalaisiin nanduihin.

Viisi lajia pingviinejä

Ja tietenkin nähtävänä on myös pingviinejä, peräti viiden lajin verran, suurista keisaripingviineistä alkaen.

Vierailijoille on avattu myös lintupuiston tutkimus- ja hautomokeskus, jossa pääsee näkemään puiston kulissien taakse: mistä kaikki nämä linnut tulevat!

Jurong Bird Parkin lentonäytökset

Jurong Bird Parkin ohjelmaan kuuluvat myös lintujen lentonäytökset. Kuva: Ville Palonen

Ohjelmaan kuuluvat myös lintujen lentonäytökset. Kings of the Skies Show’ssa pääsee seuraamaan kotkia, haukkoja, pöllöja ja korppikotkia tositoimissa. Söpömmät linnut pääsevät puolestaan esittämään taitojaan High Flyers Show’ssa.

Molemmat esitykset järjestetään kahdesti päivässä: aamu- ja iltapäivällä.

Jurong Bird Park muuttaa vuonna 2020

Isoja muutoksia on kuitenkin luvassa: kesäkuussa 2020 puisto muuttaa uuteen osoitteeseen lähellä Singaporen eläintarhaa, River Safaria ja Night Safaria.

Siirto on järkevä: nykyisessä sijainnissaan Jurongissa lintupuisto on turhan syrjässä Singaporen muista nähtävyyksistä. Samalla se vahvistaa entisestään Singaporen muita eläintarhoja: luvassa on todellinen eläinten valtakunta.

Samalla lintupuistojen nimestä putoaa pois Jurong ja se tullaan tuntemaan vain nimellä Singapore Bird Park.

Vierailu Jurong Bird Parkissa

Jurong Bird Parkiin pääsee keskustasta metrolla ja bussilla. Singaporen eläintarhaan voi ostaa kimppalipun, joka sisältää pääsyn Jurong Bird Parkiin. Vierailu kannattaa ajoittaa eri päivälle eläintarhan kanssa. Jo yksin Jurong Bird Parkissa vierähtää helposti ainakin puoli päivää.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!