Sri Lankan rauniokaupungit – Polonnaruwa ja Anuradhapura

Polonnaruwan raunioitunut temppelialue Sri Lankassa. Kuva: Saman Weeratunga / Shutterstock

Sri Lankan sisämaassa, Kulttuurikolmion alueella, sijaitsee kaksi Sri Lankan muinaista pääkaupunkia, Polonnaruwa ja Anuradhapura.

Näiden välissä on Sri Lankan upein nähtävyys Sigiriya, mahtavan kallion laella sijaitseva mystinen raunio.

Polonnaruwa – upeiden patsaiden rauniokaupunki

Buddha lepäilee. Polonnaruwa, Sri Lanka. Kuva: RA Photo / Shutterstock

Sri Lankan rauniokaupungeista kiehtovin on Polonnaruwa, jonka kallioon veistetyt patsaat ovat maaginen näky: on kuin itse kivi olisi herännyt henkiin. Patsaat ovat elävän näköisiä: makaavan Buddhan pään alla oleva kiveen veistetty tyynykin on painunut kasaan.

Jos on kiire, Polonnaruwaan tutustumiseen riittää hyvin iltapäivä – Polonnaruwassa on helppo käydä Sigiriyasta käsin.

Voit varata kätevästi netistä päiväretken Polonnaruwaan.

Anuradhapura – mahtavien stupien rauniokaupunki

Jetavanaramaya on valtava stupa Anuradhapurassa Sri Lankassa. Kuva: Shutterlk / Shutterstock

Sri Lankan rauniokaupungeista vanhin on puolestaan Anuradhapura, joka toimi Sri Lankan pääkaupunkina seitsemänsadan vuoden ajan (300 luvulta tuhatluvulle).

Menneistä ajoista on Anuradhapurassa nähtävänä kaksi jättimäistä stupaa (niitä suurempia olivat aikoinaan vain pyramidit) ja 2000 vuotta vanha temppeliviikuna, joka on versonut samasta Intiassa kasvavasta bodhipuusta, jonka alla Buddha valaistui.

Jos aika on tiukilla ja pitää valita vain toinen rauniokaupunki, kannattaa valita Polonnaruwa, sillä Anuradhapuraan kertyy Sigiriyasta enemmän matkaa kuin Polonnaruwaan.

Toisaalta: Anuradhapuran lähellä sijaitsee hieno Wilpattu National Park.

Dambullan luolatemppelit

Dambullan luolatemppelien sisäänkäynti. Kuva: Saiko3p / Shutterstock

Kulttuurikolmion alueella on paljon muutakin nähtävää kuten Sigiriyan lähettyvillä sijaitsevat Dambullan luolatemppelit sekä komea, graniittiin hakattu 12 metriä korkea Avukana Buddha, Sri Lankan kenties kaunein patsas.

Kuttuurikolmion paras hotelli

Kulttuurikolmion sydämessä sijaitsee yksi Sri Lankan kauneimmista hotelleista, Sri Lankan kuuluisimman arkkitehdin, Geoffrey Bawan, suunnittelema Heritance Kandamala Hotel. Eikä hotelli ole edes mahdottoman kallis yön tai parin retriitiksi.

Vaikkei asuisikaan hotellissa, sen arkkitehtuuriin kannattaa käydä tutustumassa hotellin ravintolassa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!