Pietarin sillat nousevat öisin

Pietarin sillat ovat mahtava näky kun ne avataan öisin kahden ja viiden välillä, jotta laivat pääsevät ylös Neva-jokea. Pietarilaiset kerääntyvät Nevan rannoille juhlimaan siltojen aukeamista, mutta varomaton turisti saattaa jäädä nalkkiin avonaisten siltojen väärälle puolen.

Pietarin yöllä ylös nousevat sillat ovat mahtava näky.
Pietarin yöllä ylös nousevat sillat ovat mahtava näky. Kuva: Ville Palonen

Nevan sillat nousevat öisin kahden ja viiden välillä ylös ja estävät liikkumisen keskustaan ja pois. Pietarilaiset kerääntyvät jokaöisiin avajaisseremonioihin samppanjan, kitaran – ja rakkaan – kanssa.

Mikä on Pietarin silloista komein?

Siltojen aukeamista voi ihailla myös Nevalta: jokialukset lähtevät keskustan kanavilta yhdeltä yöllä kohti Eremitaasin siltaa, silloista kuuluisinta. Musiikin pauhatessa sillanpuoliskot aukeavat ja palatsinranta kylpee salamavaloissa.

Vaikuttavin silloista on kuitenkin Troitskiin silta, koska se avautuu aivan rannan vierestä. Läheltä nähtynä näky on mykistävä. Kun silta on noussut kokonaan pystyyn, valtavat rahtilaivat puskevat sen läpi kohti Laatokkaa.

Taivaaseen kurottavaa siltaa katsellessa sopii muistella Voina-taidekollektiivin tempausta kesäkuussa 2010. Ryhmä maalasi viereisen Liteyny-sillan pintaan 65-metrisen peniksen, joka läppäsillan kohottua osoitti suoraan turvallisuuspalvelu FSB:n päämajaa kohti.

Lue lisää: Pietarin nähtävyydet

Varaa kätevästi netistä yöristeily, jolla nähdään avautuvat laskusillat.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!