Pietarin hintataso – kelpaako kortti, jätetäänkö juomarahaa?

Pietarin hintataso ehti jo kertaalleen nousta melkein Suomen tasolle, kunnes vuonna 2014 alkanut ruplan kurssin syöksy leikkasi hintoja aika lailla.

Vuoden 2019 lopulla Pietari tuntuu taas ilahduttavan edulliselta matkakohteelta – kunhan ei eksy vahingossa kaikkein kalleimpiin luksusravintoloihin.

Kansanpaikoissa syö todella edullisesti, ja keskitason ravintoloissakin selvästi Suomea halvemmalla. Tasokkaassa ravintolassa hinta voi olla vain puolet Suomen hinnoista.

Shoppailemaan Pietariin ei kannata lähteä: vaatekaupoissa merkkituotteet tapaavat olla kalliimpia kuin Suomessa. Parhaiten Pietarin-matkan budjetin käyttää ravintoloihin, nähtävyyksiin ja kulttuurielämyksiin.

Pietarin hintataso – esimerkkejä vuodelta 2019

Airbnb-asunto = alkaen 30 €
Hotellihuone = alkaen 40-50 €
Taksi 2-3 km = 5 €
Metro = 0,7 €
Pikaruoka-annos = 2-5 €
Tasokkaan ravintolan alkupalat = 4-5 €
Tasokkaan ravintolan pääruoka = 8-12 €
Lasi laadukasta viiniä = 4-6 €
Olut = 2-5 €
Votka = 2-3 €
Nähtävyyksien pääsyliput = 5-10 €
Kanavaristeily = 18 €
Pietarin paras kävelykierros = 20 €

Kelpaako Pietarissa luottokortti?

Nykyään Pietarissa ei juuri tarvita käteistä, sillä kortilla voi maksaa lähes kaikkialla. Modernien lukulaitteiden ansiosta myös lähimaksu toimii, joten kortin tunnuslukua ei tarvi näpytellä esimerkiksi baaritiskin tungoksessa.

Valuutanvaihto Pietarissa

Varmuuden vuoksi käteistä on hyvä olla mukana pieni summa, vaikkapa 50 euron edestä. Sitä voi vaihtaa jo ennen matkaa, tai nostaa Pietarissa pankkiautomaatista. Automaateissa suurin nosto on 20 000 ruplaa (noin 280 euroa).

Toki käteistä voi vaihtaa myös rahanvaihtopisteissä, jotka ovat aina pankkien yhteydessä.

Venäjän valuutta on rupla. 1 euro = 70 RUB (syyskuu 2019).

Juomaraha Pietarissa

Ravintolassa normaali juomaraha on noin 10 prosenttia laskun loppusummasta. Jossain paikoissa palvelumaksu lisätään laskuun automaattisesti, toisissa sen voi pyytää lisäämään laskuun kortilla maksaessa. Käteisen jättäminen juomarahaksi ei ole koskaan väärin.

Lue lisää:

Pietari-matkaopas

Pietarin vinkit – kokemuksia Pietarista

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!