Kanavaristeily Pietarissa

Pietari_Venaja_03

Kanavaristeily on yksi suosituimmista tavoista nähdä Pohjolan Venetsia uudesta perspektiivistä. Englanniksi opastettuja kierroksia järjestävän Anglo Tourismon alus lähtee liikkeelle Nevski Prospektilla olevan Anichkovin sillan kupeesta.

40 metriä leveässä Fontankan kanavassa on jykevät graniittipenkereet, joiden välissä seilaa suurempia veneitä ryhmille ja pienempiä yksityisesti vuokrattaviksi. Lipuessamme kohti Nevaa vastaan hurjastelee kaksi vesiskootteria. Opas toteaa, että silloin tällöin miliisi sakottaa pahimpia kaahareita.

Pietari, St Petersburg

Tunnin mittainen risteily on ahdettu täyteen historiaa: näemme palatseja, puutarhoja, taistelulaiva Auroran, Pietari-Paavalin linnoituksen, ja Palatsisillan jälkeen Kunstkameran, Eremitaasin ja Iisakinkirkon.

Nähtävyyksien suhteen risteily tuntuu pelkältä pintaraapaisulta, mutta varsinkin ensikertalainen saa hyvän yleiskuvan Pietarin historiallisesta keskustasta. Opastettu kanavaristeily sopiikin mainiosti Pietarin-matkan ensimmäiseksi ohjelmanumeroksi!

Tavallisten risteilyjen lisäksi voit varata netistä yöristeilyn, jolla nähdään Nevan avautuvat laskusillat.

Lue lisää:

Pietarin nähtävyydet

Pietari-matkaopas

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!