Eremitaasi ja Talvipalatsi

pietari-eremitaasi-8414
Talvipalatsin komeaa julkisivua.

Kolme kuukautta. Niin kauan kestäisi, jos kulkiksi koko Eremitaasin taidekokoelman läpi vilkaisten muutaman sekunnin ajan jokaista kolmea miljoonaa taideteosta. Eremitaasi on maailman laajin taidekokoelma.

Nykyisin Eremitaasin kokoelma on jaettu kahteen osaan. Talvipalatsin puolella on vanhempaa taidetta (Rembrandtin kokoelma on maailman laajin), Pääesikunnan tiloissa modernin taiteen kokoelma. Nähtävää on paljon, ja päivän voikin jakaa kahteen osaan: käydä aamulla Talvipalatsissa ja iltapäivällä Pääesikunnan puolella (tai toisin päin).

Talvipalatsin puolella taidekokoelmaa kiehtovampaa ovat tsaarinajan vanhat huoneet ja kalustukset, jotka seurasivat aina kulloistakin muotia (on niin goottilaista, orientaalia kuin Pompeijinkin tyyliä). Taideteokset itsessään eivät yllä loistossa monen muun huippumuseon rinnalle: mestarit ovat edustettuina mutteivät heidän huipputyönsä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Modernin taiteen kokoelmassa on sen sijaan useita maineikkaita töitä etenkin impressionisteilta. Picassojakin löytyy kokonaiset kaksi huoneellista.

Talvipalatsin edessä oleva Palatsiaukio on maailman upeimpia aukioita.

Varaa netistä opastettu ”jonon ohi” -kierros Eremitaasiin.

Katso tarjoukset Eremitaasin lähellä oleviin hotelleihin.

Lue lisää: Pietarin nähtävyydet

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!