Pärnun parhaat kylpylät

Pärnu kylpylät
Pärnun Hedon Spassa kylvetään rauhallisissa tunnelmissa. Kuva: Mart Vares, Visit Estonia

Pärnu on kylpylöiden kaupunki. Lähes kaikissa Pärnun suuremmissa hotelleissa on kylpyläosasto, ja jos ei omaa kylpyläosastoa ole, niin sitten hotellilla on sopimus kylpylänkäytöstä jonkin toisen hotellin kanssa.

Iso osa Pärnun kylpylöiden asiakkaista tulee Suomesta, ja henkilökunta puhuukin kylpylöissä hyvin suomea. Suomenkielen taito on edelleen Pärnun kylpylöiden elinehto.

Pärnun kaikissa kylpylähotelleissa on kuntosalit, tai kuntohuoneet, mutta niiden varustelutaso vaihtelee hurjasti.

Hintatasoltaan Pärnun kylpylät eivät ole erityisen edullisia, varsinkaan kesäaikaan, jolloin Pärnu on erittäin suosittu kohde. Huonehinnat pyörivät kesäisin sadan euron tienoilla ja omansa kannattaa varata hyvissä ajoissa. Rahaa säästyy sen sijaan Pärnun ravintoloissa, joiden hintataso on edelleen selvästi Suomea edullisempi.

Pärnun kylpylät ovat toki auki myös talvisin – tällöin huoneista saa usein hyviä alennuksia. Kesän vilskeen kadottua Pärnussa on omanlaisensa, lähes aavemaisen rauhallinen tunnelma. Tykkäämme!

Kylpylöiden ohella Pärnussa pääsee nauttimaan komeasta hiekkarannasta ja pikkukaupungin viihtyisästä keskustasta.

Hedon Spa – Pärnun kaunein kylpylähotelli

Pärnu oli tunnettu kylpylälomakohde jo Venäjän tsaarin aikana, mistä muistuttaa Pärnun rannalla sijaitseva vanha Mudaravila eli Pärnun mutakylpylä.

Kylpylä avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1838, mutta se paloi ensimmäisessä maailmansodassa. Kymmenen vuotta myöhemmin valmistui kylpylän nykyinen, uusklassinen päärakennus.

Klassisen kaunis Mutakylpylän rakennus on nykyään osa Hedon-kylpylähotellia, joka on tuttu monelle suomalaisellekin. Hotellihuoneet sijaitsevat uudisrakennuksessa. Hedon Span Hiljainen kylpylä on suunnattu vain aikuisille.

Kylpylän mieleenjäävimpiä elämyksiä on suolavesiallas, jonka veden suolapitoisuus on sama kuin Kuolleessameressä. Eli allas kelluttaa niin paljon, ettei pinnan alle pääse vaikka kuinka yrittäisi!

Kyseessä on niin sanottu nautiskelukylpylä – varsinaista kuntouintimahdollisuutta ei ole.

Katso tarjoukset Hedon-kylpylähotelliin.

Tervise Paradiis – Pärnun paras kylpylä perheille

Aivan rannan vieressä sijaitsee myös Tervise Paradiis, Pärnun suurin ja monipuolisin kylpylä. Kylpylässä on oma suuri vesimaailmansa lapsille mahtavine vesiliukumäkineen ja laaja saunaosasto. Kuntosali on Pärnun suurin. Keilaratakin löytyy.

Tervise Paradiis on myös Pärnun parhaita kuntouintiin: hotellissa on 25 metrin allas toisin kuin monessa muussa Pärnun kylpylässä.

Kuntouintiin soveltuva 25 metrin allas löytyy myös sisarhotellista Tervis Medical Spa, joka sijaitsee hieman kauempana rannalta – ja lähempänä keskustaa. Kuten nimestäkin voi päätellä, Tervis Medical Spa on aika lailla keskittynyt eläkeläisiin ja kuntoutukseen.

Katso tarjoukset Tervise Paradiis-kylpylähotelliin.

Pärnun Estonia-kylpylät

Estonia-kylpylähotelleja on Pärnussa nykyisin kaksi, kun perinteinen Estonia Medical Spa sai rinnalleen komeamman ja tyylikkäämmän Estonia Resort Hotel & Span.

Molemmat kylpylät ovat Pärnun kaupungin omistuksessa.

Lisää kylpylöitä Pärnussa

Edellä mainittujen ohella Pärnun muita suuria kylpylähotelleja ovat edullisen puoleinen Viiking ja Strand, joka kerää kehuja etenkin erinomaisesta ravintolastaan ja plussaa minigolfradasta.

Lue lisää Pärnusta tai katso tarjoukset Pärnun kylpylähotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi