Taidemuseo Kumu

Tervetuloa Kiasmaan… ei kun Tallinnan Kumuun.

Jos Tallinnassa haluaa käydä yhdessä taidemuseossa kannattaa ehdottomasti valita Kumu, joka esittelee (pääosin) virolaista taidetta.

Kumu ja Viron taiteen kultakausi

Jos seppä Ilmarinen takoikin Sammon, Kalevpoeg esitteli taitojaan päälläseisonnassa.

Kumussa paljastuu, että Vironkin taiteella on ollut oma kultakautensa. Kun Gallen-Kallela maalasi Suomessa Kalevalaa kankaalle, ikuisti nuorena kuollut Oskar Kallis Viron kansalliseepoksen Kalevipoegin tarinoita.

Muita kiinnostavia, paljon tilaa saavia Viron kultakauden taiteilijoita ovat esimerkiksi Nikolai Triik ja Konrad Mägi.

Neuvosto- ja nykytaidetta Kumussa

Kumu ei ole mikään ihan päätön museo. Kuvassa Viron maineikkaimpiin nykytaiteilijoihin lukeutuvan Villu Jaanisoon teos Seagull/Talking heads 2006

Omat, kiehtovat osastonsa Kumussa on myös neuvostotaiteelle ja kansainväliselle nykytaiteella.

Taiteilija Villu Jaanisoon renkaista tekemät tuolit Kumu-taidemuseossa.

Viron maineikkaimpiin kuuluvalta nykytaiteilijalta Villu Jaanisoolta on useampikin teos, kuten jo Kumun aulassa vastaantulevat, autonrenkaista taiteillut tuolit. Jaanisoo on asunut vuosikaudet Suomessa Kuvataideakatemian professorina. Hänen kädenjälkeään onkin esimerkiksi Juice Leskisen sopivan ironinen patsas Juankoskella.

Videoteokset Lasnamäestä ja Pronssisotilaasta

Kannattaa myös pysähtyä katsomaan koukuttavat videodokumentit Lasnamäestä ja Pronssisotilaasta.

Hotelli lähellä Kumu-taidemuseota

Jos ottaa matkan päätarkoitukseksi Kumuun ja Kadriorgin alueeseen tutustumisen, kannattaa majoittua vieressä sijaitsevassa, viihtyisässä Oru Hub Hotelissa. Keskustaan pääsee edullisesti bussilla.

Lue lisää Tallinnan nähtävyyksistä

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi