Kalamaja – Tallinnan idyllinen puutaloalue

Tallinnassa riittää kauniita puutaloja. Kuva: Antti Helin

Kalamaja on Tallinnan toiseksi kuuluisin kaupunginosa heti vanhankaupungin jälkeen. Siinä missä vanhassakaupungissa ihaillaan keskiaikaisia kujia, Kalamajalle luovat viihtyisän tunnelman värikkäät puutalot. Kalamajassa kannattaa myös käydä saunomassa.

Nimensä Kalamaja on saanut kalastajasatamasta, ja aikoinaan Kalamajaa asuttivatkin kalastajat ja veneenrakentajat.

Nykyiset kaksi- ja kolmikerroksiset puutalot ovat pääosin 1920- ja 30-luvuilta, jolloin ne rakennettiin tehdas- ja rautatietyöläisten käyttöön Viron teollistuessa vauhdilla. Nykyisin Kalamaja on yksi yksi Tallinnan trendikkäimmistä asuinalueista.

Kauniita katuja kuljeskeluun ovat esimerkiksi Valgevase, Salme, Kungla ja Soo, jossa voi poiketa mukavaan kulmakapakka-kahvilaan TOPSiin (Soo 15). Kuppila sijaitsee sopivasti keskivaiheilla matkaa Lennusadam-merimuseosta Telliskiven alueelle.

Kalamajan vieressä sijaitseva, rosoista teollisuusromantiikkaa henkivä Telliskivi on muuttunut viime vuosina trendikkääksi design- ja ravintolakeskittymäksi.

Kalamajan nähtävyydet

Lennusadaman pihalla voi ihmetellä kaikkein ensimmäisen virolaisen sukellusveneen kopiota. Komeampi sukellusevene löytyy museon sisätiloista.

Kalamajan varsinainen nähtävyys on meren rannalla sijaitseva vaikuttava museo Lennusadam, jossa kannattaa käydä tutustumassa komeaan sukellusveneeseen.

Melkein Lennusadaman vieressä on pahamaineinen Patarein vankila, jossa KGB kidutti ja telotti virolaisia toisinajattelijoita neuvostoaikana. Patarein vankila on hiljan avattu museona.

Kalma Saun on Tallinnan vanhin yleinen sauna. Kuva: Ville Palonen

Seikkailunhaluisia matkailijoita vetää puoleensa myös Kalamajan yleinen sauna, Kalma saun, joka on lajissaan Viron vanhin edelleen toimiva.

Balti Jaam Turg on puolestaan rautatieaseman vanhoihin makasiineihin kunnostettu kauppahalli.

Katso tarjoukset Kalamajan kaupunginosan majoitukseen.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!