Telliskivi – vinkit Tallinnan trendikkäimpään kaupunginosaan

Telliskivi Tallinna
Tallinna ei ole vain vanhankaupungin lumoa. Kannattaa käydä myös rosoisen tunnelmallisella Telliskivi Loomelinnakin ravintola-alueella.

Telliskivi on Tallinnan vuoden hitti – Viron entistä halvemman oluen lisäksi (kiitos alkoholiveron kevennyksen). Kun viereisen Kalamajan kaupunginosan yleinen sauna Kalma Saun ja Lennusadam eli Lentosatama on nähty, samalta suunnalta löytyy nähtävyyksiä myös hipsterimpään makuun. Tallinnan rautatieaseman pohjoispuolella aukeaa varsin gentrifikoitunut laitakaupunki.

Telliskivi on noussut Tallinnan trendikkäimmäksi ravintola-alueeksi. Komein graffitein koristellulla vanhalla ratapihalla on designputiikkeja, olutravintoloita, viinibaareja ja boheemeja ravintoloita.

Alueen ytimenä on vanhaan teollisuusrakennukseen kunnostettu Telliskivi Loomelinnak, luova keskus, jossa on taiteilijoiden studioita sekä luovan alan yritysten että kansalaisjärjestöjen toimistoja. Mukaan mahtuu myös monenlaisia pieniä designkauppoja.

Telliskiven alueelle on myös avattu erinomainen valokuvataiteen museo Fotografiska Tallinn. Erikoisemman elämyksen tarjoaa Sativa Store Tallinna.

Telliskiven ravintolat

Telliskiven ravintoloista kuuluisin on F-Hoone, mutta muutkaan ravintolat eivät tuota pettymystä. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Kivi Paber Kääred. Sitä vastapäätä on pienpanimo-oluisiin erikoistunut Pudel Baar.

Ja mikä parasta: Telliskiven ravintoloissa hintataso on edullisempi kuin Tallinnan vanhassa kaupungissa.

Tallinnan Fotografiska – Telliskiven uusi vetonaula

Fotografiska Tallinn löytyy trendikkäältä Telliskiven alueelta. Kuva: Ville Palonen

Tallinnan Fotografiskalla ei ole samanlaista vanhan satamamakasiinin tunnelmaa tai merinäkymää kuten isosiskollaan Tukholmassa, mutta näyttelyt ovat melko vaikuttavia. Kattoravintolasta aukeaa näkymä yli Tallinnan kattojen.

Fotografiska Tallinnan pääsymaksu (14 euroa) saattaa tuntua korkealta kaupungin yleiseen hintatasoon verrattuna, mutta laadusta kannattaa maksaa.

Sativa Store Tallinna

Balti Jaama Turg -kauppahallin kulmalla oleva Sativa Store Tallinna pyrkii luomaan amsterdamilaisen coffeeshopin tunnelman.

Myynnissä on Virossa laillista kannabiskasvin rauhoittavaa osaa – mihin puodin nimikin viittaa – jolla ei ole varsinaisesti huumaavaa vaikutusta. Kauppa kuitenkin käy, ja asiakaspiiri on pitkälti suomea puhuvaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Sativa Storen kevytkannabistuotteita ei saa tuoda tuliaisiksi Suomeen.

Balti Jaama Turg – kauppahalli Telliskiven kulmalla

Telliskiven vieressä sijaitsee vanhoihin rautatiemakasiineihin kunnostettu, tunnelmaltaan moderni Balti Jaama Turg -kauppahalli. Sen edustalla on monenlaisia kontteihin ja vanhoihin junanvaunuihin kyhättyjä katuruokaravintoloita. Myös torin sisällä on katuruokaa tarjoavia kojuja.

Miten Telliskiven alueelle pääsee?

Telliskivi, Tallinna. Kuva: Ville Palonen

Telliskiven alueelle on helppo kävellä vanhastakaupungista Tallinnan rautatieaseman (Balti Jaam) kautta. Melkein vieressä on myös raitiovaunupysäkki Telliskivi.

Telliskiven alueelta löytyy erinomaisia majapaikkoja, kuten tyylikäs Bob W. Telliskivi, josta huoneen saa noin 60 eurolla.

Katso tarjoukset Telliskiven majoitukseen.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi