Lennusadam – vieraile sukellusveneessä

Lennusadam sijaitsee mahtavassa betonisessa hangaarissa.

Muutama vuosi sitten avattu Lennusadam eli Lentosatama on Tallinnan parhaita nähtävyyksiä ja aivan ehdottomasti vierailun arvoinen. Erityisen hyvä kohde Lennusadam on perheille: lapsille on monenlaista kokeiltavaa ja kiipeiltävää.

Lennusadaman suurin vetonaula on komea sukellusvene, 60 metriä pitkä Lembit.

Sukelluseveneen ohella Lennusadamassa on paljon muutakin mielenkiintoista merenkäyntiin ja laivastoon liittyvää nähtävää, kuten vaikkapa neuvostoaikainen ilmatorjuntatykki, jota ehdittiin valmistaa 2000 kappaletta kunnes tajuttiin, ettei sillä voi osua lentokoneisiin.

Mikä ihmeen Lennusadam?

Lennusadaman pihalla voi ihmetellä kaikkein ensimmäisen virolaisen sukellusveneen kopiota. Komeampi sukellusevene löytyy museon sisätiloista.

Nimensä Lennusadam on saanut rakennuksestaan, mahtavasta betonisesta hangaarista, joka valmistui vuonna 1917 osaksi Tallinnan merilinnoitusta.

Hangaari on jo itsessään aikamoinen näky, lajinsa suurimpia maailmassa.

Rakennus oli pitkään käyttämättömänä ja ehti rapistua huonoon kuntoon, kunnes se kunnostettiin upeaksi näyttelytilaksi.

Sukellusvene Lembit

Lennusadamassa pääsee sukellusveneen sisälle.

Keskellä hangaaria komeilee sukellusvene Lembit, joka rakennettiin Englannissa Viron laivastolle vuonna 1936, Viron ensimmäisen lyhyen itsenäisyyden aikana.

Toisessa maailmansodassa Lembit osallistui taisteluihin Neuvostoliiton lipun alla – tosin varsin vaihtelevalla menestyksellä. Lembitin sekoiluista toisessa maailmansodassa kannattaa lukea interaktiivisista opastetauluista. Sukellusvene vei esimerkiksi merimiinoa aivan vääriin paikkoihin.

Lennusadaman kohokohtana on tietenkin vierailu sukellusveneen sisällä. Aika klaustrofobisesti sukellusveneessä on eletty.

Parhaiten sukellusveneestä nauttii, kun suunnistaa Lennusadamaan heti aamulla ennen kuin väkeä ehtii kertyä riesaksi.

Lentosataman höyryjäänmurtaja

Museon edustalla ulkosalla on historiallisia laivoja, kuten Euroopan suurin höyryjäänmurtaja. Kannattaa käydä jäänmurtajan sisällä ihmettelemässä entisaikain menoa: kapteeni asusteli kauniissa, jugendhenkisissä tiloissa, kun miehistö lapioi hiiliä jättimäisessä, tulikuumassa konehuoneessa.

Lennusadam – aukioloajat ja liput

Lennusadam on auki kesäkaudella joka päivä kello 10–19 ja talvikaudella ti–su 10–18.

Sisäänpääsy 14 euroa aikuisilta ja 7 euroa lapsilta. Perhelippu maksaa 28 euroa.

Lue lisää: Tallinnan parhaat nähtävyydet

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi