Kuolemanlaakso – jos kuolema on näin kaunis…

Kuolemanlaakso
Kuolemanlaakso eli Death Valley on yksi Kalifornian ikimuistoisista paikoista.

Jokaisella mantereella on pohjansa. Pohjois-Amerikassa se löytyy Kalifornian Kuolemanlaaksosta eli Death Valleysta, jossa sijaitsee mantereen matalin kohta. Badwater Basin sijaitsee 86 metriä merenpinnan alapuolella.

Pohjalla on rankaa: Kuolemanlaakso on Yhdysvaltain kuumin ja kuivin paikka. Jos haluat kokea, miltä todellinen helle tuntuu, vieraile Kuolemanlaaksossa heinäkuussa, kun iltapäivän lämpötilat vaihtelevat 47–49 °C-asteessa.

Korkeimmillaan Kuolemanlaaksossa on mitattu 56,7 asteen lämpötila.

Kuolemanlaaksossa kivet liikkuvat itsestään. Kuva: Giuseppe Milo, Flickr CC

225 kilometriä pitkä autiomaalaakso on olosuhteiltaan vihamielinen ja karu, mutta nimestään huolimatta se ei ole eloton. Täällä kivetkin elävät. Ainakin ne liikkuvat itsestään.

Karussa autiomaassa asuu yllättävänkin paljon eläimiä, kuten paksusarvilampaita, aavikkokilpikonnia ja valtavakorvaisia mustahäntäjäniksiä, jotka ovat kaikki sopeutuneet äärimmäiseen kuivuuteen.

Kuolemanlaakso on myös uskomattoman värikäs paikka. Kivet saavat täällä värejä, jotka saavat vuorenseinät näyttämään taideteoksilta.

Nimensä Kuolemanlaakso sai uudisraivaajilta, jotka eksyivät laaksoon talveksi 1849–1850 ja uskoivat karun laakson koituvan kohtalokseen. Vaan toisin kävi. Ilmeisesti vain yksi pioneereista kuoli laaksossa.

Kuolemanlaakson nähtävyydet

Kuolemankaakso Artist Pallet
Kuolemanlaakson Artist Pallet on saanut nimensä vuorenseinien upeista väreistä.

Kuolemanlaaksossa on useita upeita nähtävyyksiä. Pohjois-Amerikan matalin kohta Badwater Basin on saanut nimensä siitä, että se on suolajärvi, tosin pääosin kuiva. Alueella olevan suolavesilähteen vähäinen vesi on juomakelvotonta.

Artists Pallet on puolestaan nimensäkin mukaisesti kuin taiteilijan väripaletti: mineraalipitoiset vuoret hehkuvat upeissa väreissä. Upeista maisemistaan tunnetaan myös esimerkiksi Zabriskie Point.

Erikoisin nähtävyys on Racetrack Playa, jossa kivet liikkuvat itsestään.

Vierailu Kuolemanlaaksossa

Yhdysvallat autonvuokraus
Autolla pääsee Yhdysvalloissa kaikkialle, myös Kuolemanlaakson kansallispuistoon.

Vaikka Kuolemanlaakso sijaitseekin Kaliforniassa, kätevimmin siellä vierailee Las Vegasista käsin, josta aavikolle järjestetään myös opastettuja retkiä. Perille pääsee helposti myös vuokra-autolla.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!