Boracay – Filippiinien kuuluisin rantakohde

Boracay = turkoosi meri ja huojuvat palmut.
Boracay on valkoista hiekkaa, turkoosia merta ja tuulessa vienosti huojuvia palmuja.

Filippiiniläiset ovat tienneet jo pitkään, että Boracayn rannat kuuluvat maailman kauneimpiin, mutta vihdoin sana on levinnyt myös saarivaltion ulkopuolelle.

Boracayn nimi alkaa kuulua Kaakkois-Aasian tunnetuimpiin rantakohteisiin, ja Tripadvisorin käyttäjät ovatkin jo useasti äänestäneet Boracayn White Sand Beachin Aasian hienoimpien rantojen kärkisijoille.

Mikä sitten tekee Boracayn rannoista niin erityiset? Hiekka on täydellisen valkoista ja hienorakeista, mikä takaa sen, ettei se kuumene keskipäivälläkään. Meri on kutsuvan turkoosia.

Ja kun täydelliseen rantaan yhdistää saarella vallitsevan leppoisan filippiiniläisen lomafiiliksen on vaikea kuvitella parempaa paikkaa rantalomalle.

Boracay on toki hyvin suosittu saari. Mutta suosiota ei kannata pelästyä, sillä Boracaylla ei silti tunne päätyneensä niin sanottuun turistirysään.

Saari on hyvin erilainen paikka kuin vaikkapa Thaimaan suosituimmat saaret. Ensinnäkin Boracay on kooltaan varsin pieni saari, mikä tekee siitä tunnelmaltaan leppoisan.

Boracaylla ei myöskään ole liikenneruuhkia, sillä saarella ei ole rantojen lisäksi mitään muuta, minne mennä teitä pitkin. Asfalttiteiden sijaan ravintola- ja shoppailualueillakin kuljetaan edelleen osin hiekkapoluilla.

Vaikka Boracaylla voi toki sukeltaa ja harrastaa muita vesiurheiluita, on Boracay pohjimmiltaan laiskottelusaari, jolle matkustetaan nauttimaan nimenomaan leppoisasta rantaelämästä – hyvillä ravintoloilla ja muilla palveluilla ryyditettynä.

Ja paljon Boracayta paremmaksi rantaelämä ei maailmassa muutu.

PÄIVITYS 2018: Huhtikuussa 2018 Boracayn saari suljettiin matkailulta puoleksi vuodeksi, sillä Filippiinien hallitus halusi laittaa pisteen saaren hallitsemattomalle ”kehitykselle” ja saada Boracayn jätehuollon kuntoon. Siistitty Boracay avattiin jälleen turismille lokakuussa 2018. Ilman lisenssiä toimineita majapaikkoja ja ravintoloita on suljettu. Lisäksi Boracayn kuuluisat rantabileet on raporttien mukaan kielletty.

White Sand Beach – Boracayn paras ranta

Boracay-2061
White Sand Beach on maailman hienoimpia hiekkarantoja.

Boracayn paras ranta on White Sand Beach, neljä kilometriä pitkä kuvankaunis hiekkaranta, joka reunustaa Boracayn länsipuolta. Meri syvenee tasaisesti, mikä tekee White Sand Beachista erinomaisen sekä lapsille että aikuisille. Ranta on niin kaunis, että se on itse koettava!

Rannan eri osuudet on nimetty eri alueiksi, ja niillä on hiukan toisistaan poikkeavat tunnelmat. Monet kalliimmista ja tyylikkäimmistä majataloista löytyvät White Beach Station 1:sta. Se on myös rannan rauhallisin ja upein osa. Station 1:llä sijaitsevista hotelleista mainio vaihtoehto on keskihintainen Sea Wind Resort. Erityisen kivan hotellista tekee sen laaja ja viehättävä ranta-alue.

White Beach Station 2 on ranta- ja iltaelämältään vauhdikkain osa Boracayta. Tänne tullaan syömään ja juhlimaan, mutta asumista vilkkaalla Station 2:lla voi suositella vain kaikkein ahkerimmille bilettäjille.

White Beach Station 3 on puolestaan perinteisesti ollut edullisemman majoituksen aluetta. Täällä viihtyvät niin reppureissaajat kuin sellaiset perheetkin, jotka etsivät kohtuuhintaista majoitusta. Tunnelma on mukavan leppoisa.

Sekä Station 1:ltä että 3:lta on kävelymatka niiden välissä sijaitsevan Station 2:n ravintoloihin ja baareihin. Ja jos jalkoja jo väsyttää hiekalla kävely, aina voi ottaa edullisen sähkötuktuk-kyydin pitkin rantahotellien toisella puolen kulkevaa tietä.

Diniwid Beach – kaunis pikku ranta Boracaylla

Boracay-0604
Diniwid Beach on aikamoinen kaunokainen.

Diniwid Beach on kaunis pikkuranta, jolle pääsee muutamassa minuutissa kävelemään tasaista polkua pitkin White Sand Beachin pohjoispäädystä. Diniwidillä on muutama majatalo ja ravintola. Erityisen suosittu on rannan päädyssä kallioilla sijaitseva, tunnelmallinen Spider House -ravintola-baari.

Diniwid -rannalla käyminen tuo hyvää vaihtelua White Sand Beachille.

Diniwidillä on myös muutama majatalo, kuten viihtyisä Microtel by Wyndham Boracay.

Bulabog Beach – leijalautailijoiden ranta

Saaren itäpuolella on Bulabog Beach, jolla käy kova tuuli, mikä on tehnyt siitä suositun paikan leijalautailijoille.

Rantana Bulabog ei pärjää White Sand Beachille, mutta saari on rantojen välissä niin kapea, että Bulabogilta kävelee tarvittaessa nopeasti White Sand Beachille.

Majoitus tapaa olla Bulabogilla selvästi White Sandia edullisempaa, ja kun rannalta toiselle on vain 500 metrin kävely, kannattaakin harkita asumista Bulabog Beachin hotelleissa kuten edullisessa ja ystävällisessä Levantin Boracayssa.

Komea Puka Beach

Saaren pohjoispäässä sijaitsee komea Yapak Beach, joka tunnetaan myös nimellä Puka Shell Beach. Rannalla ei ole juurikaan majoitusvaihtoehtoja, mutta se on suosittu päiväretkikohde. Jos rantaa oikein silmin katselee, sen värissä voi nähdä aavistuksen pinkkiä. Väri johtuu hienoksi hioutuneista puka-simpukankuorista, joista rannan hiekka on muodostunut.

Boracayn nähtävyydet

Boracay-2065
Boracayn paras nähtävyys on turkoosi meri.

Boracaylle mennään laiskottelemaan, mutta toki tekemistäkin löytyy. Saaren ympäri järjestetään veneretkiä, joiden ohjelmaan kuuluu snorklaaminen ja hyppiminen veteen läheiseltä kallioluodolta.

Kiehtovin koko päivän veneretki vie naapurisaari Carabaolle, jonka rannat ovat edelleen lähes autiot.

Boracaylla toimii myös merenneitojen uimakoulu, jossa oppii uimaan kuin – kyllä – merenneito.

Sukellus Boracaylla

Boracaylla pääsee myös sukeltamaan. Sukeltamisen pitäisi olla ihan ok, vaikka Boracayta ei lasketakaan Filippiinien parhaiden sukelluskohteiden joukkoon. Boracay sopii erinomaisesti esimerkiksi sukelluskurssien käymiseen.

Boracayn paras sukelluskohde kokeneille sukeltajille on Yapak, joka on syvä sukellus kovassa virtauksessa. Täällä on hyvät mahdollisuudet nähdä haita ja muita isoja kaloja. Vaativien olosuhteiden takia Yapakille tosin sukelletaan harvakseltaan.

Boracayn parhaat hotellit

Boracay-0439
Friday’s on Boracayn legendaarisin hotelli.

Boracay ei ole varsinainen reppureissukohde, vaikka saarelta löytyykin kaikenhintaisia hotelleja ja majataloja. Hintatasoltaan Boracay kuuluu Filippiinien kalleimpiin, mutta varsinkin suosituimpien juhlapyhien ja lomakausin ulkopuolella hotellinvaraussivustoilta voi löytää hyviä tarjouksia.

Vinkki: jos haluaa nauttia aurinkotuoleista, kannattaa varata hotelli rannalta, sillä julkisia rantatuoleja on huonosti tarjolla. Rantahotelleilla on sen sijaan omansa asiakkailleen. Uima-altaalla ei sen sijaan ole pahemmin väliä, sillä meri Boracayn edustalla on ihanin mahdollinen uima-allas.

Boracayn ylellisin hotelli on omalla, upealla rannallaan sijaitseva Shangri-La’s Boracay Resort.

Perinteisin luksushotelli on legendaarinen Friday’s Boracay, joka oli aikoinaan Boracayn ensimmäisiä hotelleja, ja sen on yhä säilyttänyt Robinson Crusoe -henkisen tunnelmansa, moderneista mukavuuksista tinkimättä. Friday’s sijaitsee White Sand Beachin upeimmalla rannanpätkällä Station 1:llä.

Jos ei ole välttämätöntä asua rannalla, vaan arvostaa tilaa ja tyylikkyyttä, on muutaman minuutin kävelyn päässä Station 1:n rannalta sijaitseva The Strand Boracay mainio vaihtoehto. 60 neliön huoneet ovat valtavia ja viimeisen päälle tyylikkäitä.

Katso tarjoukset Boracayn hotelleihin.

Boracayn ravintolat

Boracay-0945
Hiekkalinnat ja Boracay kuuluvat yhteen.

Filippiinien rantakohteista Boracay sopii parhaiten herkuttelijoille. Loistavia ravintolavaihtoehtoja on useita. Ravintolat ovat keskittyneet Station 2:lla rannalla sijaitsevaan D’Mall -ostos- ja ravintola-alueeseen.

Erinomaisia ravintoloita D’Mallissa ovat esimerkiksi kreikkalainen Cyma, grilliherkkuja tarjoava Backyard BBQ ja tulisiin kana-aterioihin erikoistunut Spice Bird. Edullista filippiiniläistä grilliruokaa tarjoilee Island Chicken Inasal.

Boracay on kuuluisa hedelmäpirtelöistään. Kuuluisimmat hedelmäpirtelöt tarjoilee Jonah’s, jolla on monta pirtelöhökkeliä eri puolilla White Sandin aluetta.

Boracayn hintataso

Vaikka Boracay on Filippiinien kuuluisimpia saaria, ei Boracayn hintataso ole muuta Filippiinejä korkeampi. Kilpailu pitää hotellien ja majatalojen hinnat kohtuullisina ja valinnanvaraa on jokaiselle kukkuralle. Ruoka on edullista. Liikkuminen saarella on edullista, kiitos halpojen sähköriksojen, jotka hoitavat bussin virkaa.

Boracayn sää ja ilmasto

Parasta aikaa matkustaa Boracaylle kestää marraskuun puolivälistä maaliskuuhun, jolloin Boracayn sää on parhaimmillaan. Maaliskuusta kesäkuun loppuun on kuuminta aikaa. Sadekausi kestää tavallisesti heinäkuun puolivälistä marraskuun puoliväliin.

Boracaylle voi hyvin matkustaa myös sadekaudella, jolloin sataa yleensä pari tuntia päivässä tai yöllä.

Matka Boracaylle

Boracay-0469
Boracayn matkamuistot eivät ole kaikkein omaperäisimmästä päästä.

Boracay sijaitsee Visayasin saaristossa. Boracayn lähin lentokenttä on Caticlan, joka sijaitsee vartin venematkan päässä saarelta. Caticlaniin on lentoja niin Manilasta kuin Cebustakin.

Penninvenyttäjä voi jahdata edullisempia lentoja Kaliboon, josta on kahden tunnin bussimatka Caticlaniin.

Cebuun lentää paikallinen halpalentoyhtiö Cebu Pacific esimerkiksi Singaporesta ja Hongkongista.

Caticlaniin pääsee Manilasta myös yölaivalla.

Ainakaan toistaiseksi Suomesta ei järjestetä tietääksemme Boracaylle pakettimatkoja.

Katso parhaat lentohinnat Catitlaniin tai Kaliboon.

Boracayn vinkit ja kokemukset

Tämän Boracay-matkaoppaan on kirjoittanut Kerran elämässä -sivuston Filippiinien-matkailun asiantuntija Antti Helin. Kerro omia kokemuksiasi Boracaylta alla olevassa kommenttiosuudessa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi