Siquijor – taikuuden saaresta rennoksi rantaparatiisiksi

Siquijor
Tältä näyttää taikuuden saari Siquijor – kauniilta ja rauhalliselta. Kuva: Louie Martinez / Unsplash

Siquijor oli pitkään salamyhkäinen saari, joka tunnettiin parhaiten noituudesta. Saarella asuu edelleen paljon perinteisiä parantajia eli mananambal, ja myös mustan magian harjoittajista puhutaan. Siquijorin kuuluisin tuote on noitien keittämä lemmenjuoma. Hyvänä kakkosena tulevat paikalliset versiot voodoo-nukeista.

Taikuuden kulta-aika on kuitenkin takana. Saaren salamyhkäinen maine on saanut väistyä sitä mukaa, kun Siquijorin suosio rantakohteena on kasvanut hiljalleen mutta tasaisesti.

Siquijorin suosio ei ole kuitenkaan onneksi ainakaan vielä levähtänyt käsiin, sillä saarelle vasta rakennetaan kunnon lentokenttää. Toistaiseksi matkustaminen vaatii hieman vaivaa.

Toinen syy saaren suosion hitaaseen kasvuun on se, että vaikka rantoja riittääkin, ne eivät kuulu Filippiinien kaikkein kauneimpiin. Siquijorin rannat ovat pääosin ihan jees, mutteivät tajunnan räjäyttäviä. Vuorovesivaihtelut ovat suuria ja laskuvesi paljastaa sekä kivikkoja että rannalle ajautunutta meriruokoa.

Siquijor onkin erinomainen kohde silloin, jos ei ole vaativa rantasnobi, vaan arvostaa meren täydellistä turkoosia väriä ja silkinpehmeää valkoista hiekkaa enemmän sitä, että on rauhaa ja autenttista tunnelmaa.

Perinteisiä parantajia saarelta löytää edelleen helposti. Kysy apua turistitoimistosta tai pyydä ketä tahansa tricycle-kuskia viemään vastaanotolle.

Saari on mukavan kokoinen kiertämiseen. Saaren ympäri ajaa skootterilla leppoisasti päivässä, nopeimmillaan neljässä tunnissa.

Alla esitellään Siquijorin alueet pohjoisrannikolta vastapäivään.

Siquijorin pääkylä

Siquijorin pääkylä, Siquijor Town, sijaitsee saaren pohjoisrannikolla. Täällä on saaren pääsatama. Jo kaupungin edustalla meri on turkoosia, ja vieressä on ranta-alueita majataloineen. Vuorovesivaihtelut voivat tosin olla suuria ja ranta muuttua laskuveden aikana aikamoiseksi kahluualtaaksi.

Mukava perusmajapaikka on esimerkiksi Tori’s Paradise, jossa on sekä privaattihuoneita että edullisia makuusaleja. Pieni uima-allaskin löytyy.

Siquijorin rannat saaren länsipuolella

Saaren länsipuolta, San Juanin aluetta, reunustaa pitkä hiekkarantojen ketju. Koralliriutta seurailee rantaviivaa, välillä lähempänä ja kauempana. Riutalla on useita suojelualueita, joilla ei saa kalastaa. Suojelualueilla snorklaamsesta on säädetty pieni maksu, joten älä ihmettele jos joku tulee pyytämään rahaa uimaretken päätteeksi.

Vuorovesivaihtelut ovat paikoin suuria ja saattavat paljastaa kivikoita laskuveden aikaan.

Kaikkein pohjoisimpana on muista rannoista irrallaan oleva Paliton Beach, joka on suosittu päiväretkien kohde. Majoitusta ei ole.

Melkein Palitonin vierestä alkaa Solangon Beach, jonka pohjoispäässä on mukavia edullisia ja keskihintaisia majapaikkoja kuten nuorekas telttamajatalo Glamping Siquijor, keskeisellä paikalla sijaitseva Coral Cay Resort sekä Charisma Beach Resort.

Rannan eteläpäätä kutsutaan nimellä Tubod Beach, josta iso osa on suurehkon Coco Grove Resortin hallussa. Resortin edustalla sijaitseva Tubod Marine Sanctuary on saaren parhaita snorklauspaikkoja. Myös snorklausvarusteita vuokrataan edullisesti.

Siquijorin nähtävyydet etelärannikolla

Monet saaren nähtävyyksistä ovat etelärannikolla. Jos saarta kiertää vastapäivään, ensimmäisenä vastaan tulee ikivanha banianpuu, jonka sanotaan olevan lumottu.

Matka jatkuu Lazin kylään, jota koristaa komea Espanjan siirtomaa-ajan kirkko ja luostari, San Isidro Labrador Convent.

Kylästä kannattaa poiketa sisämaahan ihailemaan kaunista vesiputousta Cambugahay Falls.

Salagdoong Beach ja Siquijorin hyppypaikka

Saaren itäpuolella on korallihiekasta koostuva Salagdoong Beach, jossa voi hyppiä korkealta kalliolta mereen. Meri on täällä säihkyvän turkoosia.

Siquijor – sukellus ja snorklaus

Saarella toimii useita sukelluskeskuksia. Korallit ovat pääosin hyvässä kunnossa ja kalaparvia sekä kilpikonnia riittää.

Siquijorilta järjestetään myös päiväretkiä Apo Islandille, joka on yksi Filippiinien parhaista sukelluskohteista. Sopii myös snorklaajille.

Siquijorin hotellit ja majoitus

Siquijorin majapaikat edustavat pääosin tylsähköä keskitasoa. Pirteä poikkeus on sisämaassa, Siquijorin pääkylän ja länsirannikon ranojen välissä sijaitseva Mandala Tribe Treehouses, jossa pääsee nukkumaan kauniissa ja tyylikkäissä, hyvin hoidetuissa puumajoissa.

Katso tarjoukset Siquijorin majoitukseen.

Siquijor – matka

Vilkkain lauttaliikenne Siquijorille on Dumaguetesta, jonka kotimaanlentokentälle on hyvät lentoyhteydet Filippiinien pääkentiltä. Lauttamatka kestää tunnin tai kaksi lautasta riippuen.

Toinen suosittu lauttayhteys on Boholilta. Matka-aika kolmisen tuntia. Lauttoja kulkee myös Cebusta, josta matka kestää viisi tuntia.

Paras tapa matkustaa Siquijoriin on yhdistää se Cebun kiertämiseen. Lennä Cebuun ja jatka sieltä matkaa Moalboalin ja Oslobin kautta Dumagueteen, josta kannattaa vielä koukata sukeltamaan Apo Islandille. Sitten voikin ottaa lautan Dumaguetesta Siquijorille.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi