Manilan vanhakaupunki Intramuros

manila_intramuros

Manilan kuuluisin alue on muurien ympäröimä, espanjalaisten siirtomaaisäntien rakennuttama Intramuros, Manilan vanha kaupunki.

Valitettavasti Intramuros on enemmän mainetta kuin todellisuutta. Vanhasta kaupungista kun ei ole oikeasti säilynyt juuri muuta kuin muurit ja San Augustinin luostari, jossa legendaarinen kaupunkiopas Carlos Celdran pitää loistavia kävelykierroksiaan.

Kaikki muu tuhoutui toisessa maailmansodassa. Ensin japanilaiset valtasivat Manilan amerikkalaisilta, ja kun amerikkalaiset palasivat sodan lopulla, he tekivät sen massiivisten pommitusten saattelemana.

Amerikkalaisten pommeihin kuoli japanilaisten lisäksi 75 000 manilalaista ja Manilasta tuli liittoutuneiden toiseksi tuhotuin kaupunki Varsovan jälkeen.

Kaunis, historiallinen Manila, joka oli ollut samaan aikaan sekä Aasian Sevilla että New York oli iäksi kadonnut.

Vain San Augustin säästyi, koska se oli toiminut Punaisen ristin sairaalana eikä sitä oltu pommitettu.

Entisaikain kierrätystä

Uusvanhana nähtävyytenä toimii Imelda Marcosin rakennuttama museotalo, joka näyttää, millaisia Intramurosin talot olivat ennen pommitusta.

Ällöttävän hauska yksityiskohta talossa on vanhan ajan vessa, joka sijaitsee toisessa kerroksessa. Suoraan pöntön alapuolella ensimmäisessä kerroksessa oli sikala. Pökäleet putosivat suoraan sikojen kierrätettäväksi.

Tieto saa suhtautumaan hieman aikaisempaa epäröivämmin Filippiinien kansallisruokaan, vartaassa grillattuun kokonaiseen sikaan eli lechoniin.

Ettei vain maaseudulla hankkiuduttaisi jätteistä eroon vanhaan malliin?

Manilan kiertoajelut ja retket

Voit varata kätevästi netistä Manilan kaupunkikierrokset ja retket.

Matka Manilaan

Filippiineille voi lentää Helsingistä Lufthansan tai KLM:n kyydissä. Filippiinien vilkkaimmat lentokentät ovat Manilassa ja Cebussa.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Filippiineille.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!