Pizzaravintola Steffani – Pärnun paras ravintola

Pärnu
Pärnun vihtyisää keskustaa. Kuva: Baltic Connection, Visit Estonia

Pärnun ylivoimaisesti suosituin ravintola on suomalaisen, Turun ja Rauman seudulla vaikuttavan Jussi Jonassonin perustama ja omistama Pizzaravintola Steffani.

Jonasson ihastui Pärnuun veneretkellään, ja aloitti huomaamattaan Pärnussa todellisen ravintolavallankumouksen perustamalla Steffanin vuonna 1999. Vallankumouksellista Steffanissa oli – ja on osin yhä – se, että alusta lähtien ravintola on panostanut sekä hyvään hinta–laatusuhteeseen että palveluun.

Steffanissa annokset ovat mahtavan kokoisia, mutta yhä verrattain edullisia, ja ne tarjoillaan ammattitaitoisesti ja ystävällisesti.

Etenkin juuri hyvä palvelu on ollut Virossa ja Pärnussakin ravintolan-alan yrittäjien Akilleen kantapää: miten motivoida henkilökuntaa tekemään työnsä hyvin plus vieläpä hymyillen?

Jussi Johansson on siinä onnistunut, ja niinpä Steffanin liikevaihto on vähintään kolme kertaa suurempi kuin Pärnun minkä tahansa muun ravintolan.

Kesäaikaan Steffanilla on sivupiste ranta-alueella, johon voi päästä sisään vähemmällä jonottamisella kuin Nikolai-kadun pääkallopaikkaan. Tarjolla on muutakin ruokaa kuin pizzoja, ja esimerkiksi salaattiannokset Steffanissa ovat kiistatta parempia, ja suurempia, kuin yhdessäkään toisessa virolaisravintolassa.

Steffanin suosio on herättänyt Pärnussa myös epätervettä kilpailua, ja niinpä eräänä pimeänä lokakuun yönä vuonna 2013 joku paiskasi ravintolan ikkunan läpi polttopullon. Polttopulloisku oli huolellisesti suunniteltu, eikä se tallentunut valvontakameroihin, ja sen aiheuttamien tuhojen vuoksi Steffani piti rakentaa lähestulkoon alusta alkaen uudelleen.

Uudestaan Steffani avattiin seuraavan vuoden kevättalvella. Iskun tekijää ei saatu koskaan kiinni.

Steffani sijaitsee Pärnun pääkadun Rüülin poikkikadulla (Nikolai 24).

Lue lisää Pärnusta.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi