5 x Tallinnan parhaat kadut

Tallinnan vanhakaupunki on täynnä kauniita katuja, mutta mikä niistä on Tallinnan paras katu?

Katariina Käik – Tallinnan tunnelmallisin katu

Tallinnan tunnelmallisin katu on Katariina Käik, kapea kuja, joka kulkee melkein huomaamattomana Vene- ja Müürivahe-katujen välissä. Kujan suloisissa, myöhäiskeskiaikaisissa taloissa on pikkupajoja, joissa tehdään perinteisin menetelmin käsitöitä. Tämän keskiaikaisempaa tunnelmaa ei maailmasta helposti löydä.

Laboratooriumi – vanhankaupungin rauhallisin katu

Samaan aikaan kuin Tallinnassa kokeillaan itsestään kulkevia sähköbusseja, testataan vanhan kaupungin kujilla myös kauramoottoreita.

Rauhaisaa entisaikain tunnelmaa löytää myös hiljaiselta, kaupunginmuurin vartta kulkevalta Laboratooriumi-kadulta.

Laboratooriumin varrella sijaitsee yksi Tallinnan vanhankaupungin salaisuuksista, ihastuttava, pieni ja huomaamaton ukrainalainen kirkko. Laboratooriumilta kannattaa poiketa myös karun kauniille Aida-kadulle.

Ritarien Rüütli ja Nigulisten kirkko

Tallinnan kaunin katu
Rüütli on saanut nimensä ritareita, jotka asuivat aikoinaan kadun varrella.

Kuvankaunis Rüütli, Ritarien katu, on saanut nimensä Liivinmaan ritareilta, jotka asuivat kadun varrella. Liivinmaan ritarit olivat saksalaisen ritarikunnan autonominen osa.

Värikkikkäiden ja komiokottaisten, keskiaikaa henkivien talojen katu kulkee Nigulisten kirkon edestä. Kirkko kärsi pahoin toisen maailmansodan pommituksissa ja jouduttiin rakentamaan lähes uudelleen.

Nigulisten kirkko toimii keskiaikaisen taiteen museona. Kirkon – ja koko Tallinnan – tunnetuin taideteos on komea, 30 metriä pitkä Kuolemantanssi (Totentanz), jonka lyypekkiläinen maalasi Bernt Notke 1400-luvun puolivälissä. Kyseessä on parhaiten säilynyt esimerkki keskiajalla suositusta Kuolemantanssi-teemasta.

Pikk Jalg ja Lühike Jalg – Tallinnan ontuvimmat kadut

Neitsitornin kummituksia Tallinnassa.

Tallinnaa on kutsuttu ontuvaksi kaupungiksi – onhan sillä eripituiset jalat. Tästä voidaan syyttää tai kiittää alakaupungista Toompean mäelle johtavia katuja Pikk Jalg (Pitkä jalka) ja Lühike Jalg (Lyhyt jalka).

Jyrkkä ja tunnelmallinen porraskatu Lühig Jalk tunnetaan myös katuna, jolla kummittelee. Aaveita näkee Lühike Jalgin yläpäässä, Neitsitornin edustalla, ainakin patsaiden muodossa.

Rahukohtu – Tallinnan kapein katu

Tallinnan kapein katu löytyy Toompean mäeltä. Tuomiokirkon vierestä alkava Rahukohtu kapenee loppupäässään niin ahtaaksi, etteivät ylhäisrouvat mahtuneet keskiajalla kulkemaan sillä rinnakkain komeissa hameissaan.

Lue lisää Tallinnan nähtävyyksistä tai katso tarjoukset Tallinnan hotelleihin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös vuokra-auton. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi