Olevisten kirkko – aikoinaan maailman korkein

Tallinna
Tallinnan hienoin maisema avautuu Patkulin näköalatasanteelta. Etualalla näkyy Tallinnan kaupunginmuurin söpöjä torneja ja taustalla Olevisten kirkko, joka oli aikoinaan maailman korkein rakennus. Kuva: Sean Pavone / Shutterstock

Tallinnan kirkoista mielenkiintoisin on Olevisten kirkko (Oleviste kirik) – ainakin ulkoa päin. Olevisten kirkon 159 metriin kurkottanut torni oli maailman korkein liki sadan vuoden ajan. Mitä tästä voimme päätellä? Vauras hansakaupunki Tallinna oli 1500-luvun Dubai!

Mukana oli tosin myös onnea: Olevisten kirkko sai korkeimman rakennuksen tittelin vasta vuonna 1549, 30 vuotta valmistumisensa jälkeen, kun Lincolnin tuomiokirkon 161 metriä torni romahti Englannissa.

Onnea kesti vuoteen 1625, kun myös Olevisten kirkon torni romahti. Syynä oli salamanisku.

Vaikka nykyinen 124 metriä korkea torni on selvästi alkuperäistä matalampi, on se edelleen vaikuttava näky. Torniin voi kiivetä maksua vastaan.

Nimensä kirkko on saanut Pyhältä Olavilta, 1000-luvun alussa eläneeltä norjalaiselta kuninkaalta, joka levitti kristinuskoa Skandinavian alueella.

Sisältä kirkko on korkea mutta karu. Olevisten kirkko sijaitsee Vanhankaupungin sataman puoleisella reunalla.

Lue lisää: Tallinnan parhaat nähtävyydet

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi