Boston-matkaopas

Boston ilmasta nähtynä. Kuva: Richard Cavalleri / Shutterstock

Kovaa peliä Bostonissa. On ironista, että monelle tulee Bostonista ensimmäisenä mieleen takavuosien televisiosarja. Viehättävä, vanhaa aikaa henkivä Boston kun on kaikkea muuta kuin ”kovaa peliä” (ellei oteta huomioon Bostonin menestyksekkäitä urheilujoukkueita). Boston on Yhdysvaltain sivistyksen ja tieteen keskus – ja Kennedyjen poliitikkosuvun kotikaupunki.

Bostonin vieressä Cambridgessa sijaitsee maailman kenties kuuluisin yliopisto Harvard. Cambridgen toinen huippuyliopisto on MIT, Massachusetts Institute of Technology.

Bostonin nähtävyydet

MIT Chapel on Eero Saarisen suunnittelema. Kuva: Nagel Photography / Shutterstock

Bostonin kuuluisimmat nähtävyydet ovat Harvardin ja MIT:n eli Massachusetts Institute of Technologyn yliopistokampukset.

Suomalaisia ajatellen MIT vie voiton Harvardista. MIT:n rakennuksia kun on suunnitellut Frank Gehryn ohella Eero Saarinen. Saarisen suunnittelema MIT Chapel on ulkoa karu ja sisältä ihanan intiimi.

MIT sijaitsee aivan Bostonin keskustan vieressä, joen vastarannalla. Harvardiin on kymmenen minuutin metromatka. Kannattaa huomioida, että Harvardin pubeissa on hyvä yöelämä.

Freedom Trail on merkitty Bostonin katuihin punaisella viivalla. Kuva: Aphotostory / Shutterstock

Bostonin keskustaan tutustuminen kannattaa aloittaa kävelemällä Freedom Trail. Kyseessä on katuihin punaisella viivalla merkitty, noin neljän kilometrin mittainen reitti, joka vie Bostonin tärkeimmältä historialliselta kohteelta toiselle.

Kierros alkaa kauniista Boston Common -puistosta, Yhdysvaltain ensimmäisestä julkisesta keskuspuistosta, ja päätyy Charlestownin vanhalle sotilastelakalle.

USS Constitution ankkuroituna Bostonin laivastotelakalla. Kuva: Zack Frank / Shutterstock

Charlestown Navy Yardin laiturissa on suurimman osan ajasta ankkuroituna vuonna 1797 rakennettu Yhdysvaltain armeijan fregatti USS Constitution. Se on maailman vanhin purjehduskuntoinen sota-alus.

Komeassa laivassa vierailemalla saa hyvän kuvan merimiesten elämästä entisaikoihin. Ilmainen sisäänpääsy.

JFK Presidential Library, Boston. Kuva: Cavort / Shutterstock

Bostonin-matkalla pitää tietenkin myös tutustua kaikkein kuuluisimman bostonilaisen, presidentti John F. Kennedyn, värikkääseen elämään John F. Kennedy Presidential Library & Museumissa.

Taiteen ystäviä Bostonissa palvelevat hienot museot Museum of Fine Arts ja ICA – Institute of Contemporary Art.

Museum of Fine Artsin kokoelmiin kuuluu esimerkiksi Tahitilla maalanneen postimpressionistisen Paul Gauguinin monumentaalisin työ Mistä me tulemme? Keitä me olemme? Minne me olemme menossa?

Bostonin nähtävyyksiin kuuluu myös Yhdysvaltain ensimmäinen julkinen kirjasto, vuonna 1852 perustettu Boston Public Library, yksi Bostonin sivistyksen symboleista.

Duck Tourilla ajellaan sekä Bostonin katuja että Charlesjokea pitkin. Kuva: Marcio Jose Bastos Silva / Shutterstock

Suosittu tapa kiertää Bostonin nähtävyyksiä on Boston Duck Tour. Toisen maailmansodan aikainen amfibiokulkuneuvo ajeluttaa niin pitkin Bostonin katuja kuin Charles-jokeakin kuskin tarinoidessa vitsikkäästi. Ajelu kestää puolitoista tuntia.

Bostonin tunnelmallisimpia kaupunginosia ovat pittoreski Beacon Hill sekä taiteilijoiden ja homojen suosima South End.

Voit varata kätevästi netistä Bostonin kiertoajelut ja nähtävyyksien pääsyliput.

Bostonin ravintolat

Quincy Market on Bostonin kuuluisin kauppahalli. Kuva: Albert Pego / Shutterstock

Boston on hyvä paikka herkutella vieressä sijaitsevan Mainen osavaltion merenelävillä. Hummeriateria kuuluu Bostonin-matkan pakollisiin elämyksiin!

Mainio ruokapaikka on historiallinen kauppahalli Quincy Market, jossa on nykyisin ravintolakojuja.

Herkutteluun sopii myös Bostonin Chinatown.

Bostonin teatterit

Bostonin Theater Districtin teattereissa on usein vierailulla New Yorkin Broadway-esityksiä.

Boston penkkiurheilijalle

Kuuluisien baseball-pelaajien patsaita Fenway Park -stadionilla Bostonissa. Kuva: Marcio Jose Bastos Silva / Shutterstock

Boston ottaa urheilun tosissaan. Bostonissa on hyvä käydä vaikkapa elämänsä ensimmäisessä baseball-ottelussa, sillä Bostonin Red Sox pelaa legendaarisella, jo vuonna 1912 avatulla Fenway Park -stadionilla.

Bostonin koripallojoukkue on Celtics, joka on voittanut NBA-mestaruuden 17 kertaa, useammin kuin mikään muu joukkue. Viimeisimmästä mestaruudesta on jo tosin vierähtänyt kymmenkunta vuotta.

New England Patriots on puolestaan 2000-luvun menestyksekkäimpiä NFL-joukkueita.

Ostokset Bostonissa

Bostonin kuuluisin ostoskatu on Newbury Street, jossa riittää turisteja, trendikkäitä putiikkeja ja kalliita ravintoloita. Shoppailun lisäksi Newbury Street tarjoaa loistavat puitteet ihmisten katseluun.

Liikkuminen Bostonissa

Bostonin satama. Kuva: Marcio Jose Bastos Silva / Shutterstock

Bostonin keskusta on varsin kompakti ja arkkitehtuuri kaunista. Keskustassa onkin mukava kävellä moneen paikkaan.

Bostonin hotellit

Hotellit ovat Bostonissa kalliita. Bostonin makeimpia hotelleja on Liberty Hotel, joka toimi aikoinaan vankilana. Charles Streetin vankilassa ovat lusineet kuuluisien murhamiesten lisäksi myös Malcolm X. Aulassa on edelleen komeaa sellitunnelmaa.

Katso tarjoukset Bostonin hotelleihin.

Matka Bostoniin

Boston sijaitsee Yhdysvaltain itärannikolla 350 kilometrin päässä New Yorkista. Matkan voi taittaa lentämällä tai istumalla viitisen tuntia bussissa.

Bostonin lentokentältä kulkevat bussit kymmenen minuutin välein kaupunkiin South Stationin asemalle. Matka kestää reilun vartin.

Katso lentotarjoukset Bostoniin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!