Filippiinien vinkit ja kokemukset – näin matkustat Filippiineillä

Filippiinit jeepney
Filippiinien takamailla matkustetaan pitkiäkin matkoja vanhojen jeepney-jeeppien kyydissä.

Filippiinit on helppo kohde matkustaa, monella tapaa samanlainen kuin vaikkapa Thaimaa. Suurin ero on kielitaidossa. Filippiineillä kun puhutaan hyvää englantia.

Alla kerrotaan lisää Filippiinien turvallisuustilanteesta ja muista matkustusfaktoista.

Filippiinien kiinnostavimmista matkakohteista kerrotaan Filippiinit-oppaassa.

Matka Filippiineille

Suomesta ei ole suoria lentoja Filippiineille. Filippiinien vilkkaimmat kansainväliset lentokentät ovat Manilassa ja Cebussa, joihin molempiin on paljon lentoja eri puolilta Aasiaa. Suomesta lentää eri puolelle Filippiinejä kätevästi etenkin Hongkongin kautta.

Jos haluaa Filippiineillä matkustaa suoraan rantakohteeseen, kannattaa Manilan sijaan lentää Cebuun, joka sijaitsee Filippiinien keskellä Visayas-saaristossa. Cebusta on vilkkaat laivayhteydet niin Visayasin saaristoon kuin Mindanaollekin.

Filippiiniläisistä lentoyhtiöistä suurimpia ovat Philippine Airlines ja erinomainen halpalentoyhtiö Cebu Pacific. Molemmat lentävät sekä kansainvälisiä että kotimaanlentoja.

Katso lentotarjoukset Filippiineille ja vertaa maan sisäisiä lentoja.

Tarvitaanko Filippiineille viisumia?

Suomalainen ei tarvitse Filippiineilel viisumia lomamatkoille. Suomalainen saa oleskella Filippiineillä kolme viikkoa ilman viisumia. Filippiineille matkustaessa saattaa joutua esittämään paluulipun lentokoneeseen päästäkseen.

Paras aika matkustaa Filippiineille?

Filippiinien säästä on vaikea saada otetta. Saariston eri osissa on sadekausi eri aikoihin, joten yleispätevää ohjetta on vaikea antaa. Kannattaakin googlettaa millainen ilmasto on kussakin matkakohteessa.

Kannattaa muistaa, että matkustaminen on yleensä aivan mahdollista sadekaudellakin. Sateet tarkoittavat yleensä parin tunnin todella reipasta kuuroa päivässä. Muun ajan aurinko paistaa pilvien lomasta. Poikkeuksen tekevät Filippiinejä vaivaavat voimakkaat taifuunit, jotka tuovat kovia tuulia ja rankkasateita.

Esimerkiksi Filippiinien Palawanilla, yhdellä maailman kauneimmista saarista, on kaksi vuodenaikaa. Kuivahko kausi kestää joulukuusta toukokuuhun ja sadekausi kesäkuusta marraskuulle. Matka kannattaa suunnitella kuivalle kaudelle, sillä sadekaudella Palawanilla voi sataa päivä toisensa jälkeen.

Liikkuminen Filippiineillä

Omatoimimatkailu on Filippiineillä helppoa. Saariston osista toiseen voi liikkua joko lentäen tai Tallinnan-laivoja muistuttavilla matkustajalautoilla. Lentäminen on noin kaksi kertaa laivamatkustamista kalliimpaa, mutta silti edullista. Kotimaanlentoja voi hyvin löytää parilla kymmenellä eurolla suuntaansa.

Kannattaa varautua siihen, että matkustaminen Filippiinien sisällä paikasta toiseen vie aikaa, sillä tieverkko kaipaisi parantamista. Ja väliin saattaa osua ylimääräisiä esteitä, kuten teitä katkovia tulvia ja maanvyörymiä.

Jokaisella kehitysmaalla on oma klassikkoajoneuvonsa. Filippiineillä niitä ovat värikkäiksi maalatut jeepniet, paikalliset ”bussit”, jotka on muokattu jenkkiarmeijan toisen maailmansodan aikaisista jeepeistä. Jeepnieille taitetaan sekä lyhyitä että pitkiä matkoja.

Filippiinien hotellit ja majatalot

Koska turisteja on vähemmän kuin vaikkapa Thaimaassa, on palveluitakin niukemmin ja hotellien ja majatalojen hinnat tapaavat olla hieman kalliimpia. Parinkymmenen euron majoituksia löytää silti kaikkialta. Todella edullisten majapaikkojen löytäminen voi olla työlästä.

Katso tarjoukset Filippiinien hotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi