Jaava – temppeleitä ja tulivuoria

Jaava Indonesia
Jaavalla sijaitseva Gunung Bromo on maisemiltaan maailman kauneimpia tulivuoria.

Jaava on temppelien ja tulivuorten saari. Jos Jaavan kuuluisin nähtävyys onkin muinainen Borobudur, maailman suurin buddhalainen temppeli, vaikuttavia ovat myös Jaavan upeat ja erikoiset tulivuoret.

Surffarien keskuudessa Jaava on kuuluisa G-Landista, yhdestä maailman huikeimmista aalloista.

150 miljoonan asukkaan Jaava on Indonesian keskus, jolla sijaitsee myös Indonesian pääkaupunki Jakarta, joka ei tosin komeile kärkisijoille maailman parhaiden kaupunkikohteiden listalla.

Jaava on paratiisimaisen vehreä ja vuoristoiset maaseutumaisemat ovat kauniit, mutta Jaava on niin tiheään asuttu, että varsinaisia luontoelämyksiä Jaavalla on vähän tarjottavana.

Yogyakarta ja Jaavan muinaiset temppelit

Borobudurin temppeli. Jaava, Indonesia. Kuva: Muzairi Mustapa / Shutterstock.com

Yogyakarta on Indonesian paras kohde kulttuurimatkailijalle. Yogyakartan nähtävyyksillä kohtaa kaikki kolme Indonesiassa vahvasti vaikuttanutta uskontoa: islamilaisuuden, buddhalaisuuden ja hindulaisuuden.

Ennen islamin saapumista saarelle Jaavalla vallitsivat vuoronperään hindulaisuus ja buddhalaisuus. Jaavan suurin vetonaula Borobudur on muinainen ja mahtava, viidakon ympäröimä buddhalainen temppeli. Prambanan on puolestaan Indonesian suurin hindulainen temppelialue.

Sulttaanin hallitsema Yogyakarta on loistava paikka kokea myös indonesian islamilaista kulttuuria. Keskustan maisemia hallitsee sulttaanin palatsi, ja kaupungin kulttuurikeskuksissa voi kokea jaavalaista kulttuuria perinteisimmillään kuten wyang kulit -varjonukke-esityksiä.

Jaavan tulivuoret

Jaava Indonesia
Tulivuori Gunung Ijen päästelee rikinkatkuista höyryä Jaavan saarella.

Jaavan tulivuorista kuuluisin on Krakatau, jonka purkaus vuonna 1883 aiheutti tunnetun historian suurimman jyrähdyksen: koko tulivuori sortui ja pamaus kuului yli 4000 kilometrin päähän. Jaavan ja Sumatran välissä omalla pienellä saarellaan sijaitsevalle tulivuorelle järjestetään veneretkiä suositusta rantakohteesta Caritasta, 150 kilometrin päässä Jakartasta.

Jaavan upein tulivuori on puolestaan saaren itäosissa sijaitseva Mount Bromo, jonka kraatterimaisemat toismaallisen kauniit.

Erikoisin tulivuori on melkein Balin vieressä sijaitseva Mount Ijen, joka päästelee öisin ilmaan sinisiä, rikinkatkuisia pöllähdyksiä.

Jakarta – Indonesian pääkaupunki

Indonesian pääkaupunki Jakarta ei nauti kovin suurta mainetta matkakohteena: parhaiten Jakarta tunnetaan liikenneruuhkistaan. Kovin kummoisia nähtävyyksiä ei Jakartassa ole, mutta jos on valmis näkemään vaivaa, löytyy tylsän pinnan alta yllättävän boheemi kaupunki, joka on täynnä vauhdikkaita bileitä.

Katso tarjoukset Jakartan majoitukseen.

Karimunjawan paratiisisaaret

Valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä. 80 kilometriä rannikolta sijaitseva Karimunajawa on Jaavan oma paratiisisaaristo. Matkailu on toistaiseksi vähäistä, tosin viikonloppuisin saaristossa käy yhä enemmän indonesialaisia kotimaanmatkaajia.

Jaavan retket

Voit varata kätevästi netistä Jaavan retket ja kiertoajelut.

Matka Jaavalle

Jaavalle on hyvät Euroopasta Jakartaan. Kotimaanlentoja on vilkkaasti myös Yogyakartaan ja Indonesian toiseksi suurimpaan kaupunkiin Surabayaan.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Indonesiaan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi