Mitä Indonesiaan kannattaa pakata?

Tulivuori Gunung Ijen Jaavan saarella.

Indonesia on niin hieno seikkailukohde, että matkalle kannattaa pakata muutakin kuin rantavaatteet ja aurinkorasvaa.

Jos matkustat vähänkin Balia pidemmälle, on hyvin mahdollista, että innostut patikoimaan tulivuoren huipulle tai seikkailemaan sademetsässä. Molemmissa tarvitsee kunnon kenkiä ja mielellään sekä pitkähihaiset housut että pitkähihaisen paidan.

Ja mitä korkeammalle tulivuorelle nousee, sen paremman varustuksen tarvitsee.

Varusteet Indonesian tulivuorivaellukselle

Jos aikoo nousta Indonesian korkeimmille tulivuorille kuten Lombokin Gunung Rinjanille, mukaan kannattaa varata lämmintä vaatetta. Kuva: Ville Palonen

Jos aikoo nousta erityisen korkealle tulivuorelle, kuten vaikkapa Lombokin Gunung Rinjanille, mukaan kannattaa ottaa kunnon vaellusvarusteet. Toki vähemmilläkin varusteilla pärjää, mutta kokemus voi olla rankka, jos huono sää iskee.

Useamman päivän tulivuorivaellukeslle Indonesiaan pakata mukaan ainakin kunnolliset vaelluskengät (maastolenkkareillakin pärjää, mutta nilkat joutuvat koville), tuulen- ja vedenpitävät takki sekä housut, pipo ja haskat. Pitkästä aluskerrastostakaan ei ole haittaa.

Vaikka päivällä vaeltaminen onnistuu shortseissa ja t-paidassa, auringon laskettua on korkeilla vuorilla kylmää.

Muista myös aurinkorasva, hattu, särkylääkkeet ja laastarit, korvatulpat, otsalamppu ja vaellussauva.

Tarvitseeko Indonesiassa käteistä?

Balilla pärjää erinomaisesti pankkikortilla eikä käteistä tarvitse varasta paljoa mukaan. Jos taas suuntaa syrjäisiin kohteisiin, käteistä kannattaa olla mukana riittävästi.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi