Dive Point Alcoy – suomalainen sukelluskeskus Filippiineillä

bohol sukellus
Sukeltamassa Cabilaon komealla seinämällä. Kuva: Sukellus Asiaan

PÄIVITYS 2018: Dive Point Alcoyssa ei ole enää töissä suomalaisia sukellusopettajia eli tältä osin tieto on vanhentunutta. Muuten hotelli ja sukelluskeskus toimii edelleen normaalisti.

Filippiinit on maailman upeimpia sukelluskohteita, joten ei ole yllätys, että saarivaltakunnasta löytyy myös suomalainen sukelluskeskus.

Saammeko esitellä: Dive Point Alcoy!

Jos tarkkoja ollaan, on sukelluskeskuksen omistaja saksalainen, mutta sukelluskeskuksen ja sen hotellin toiminnasta vastaavat suomalaiset Niko ja Teija, jotka tunnetaan myös Sukellus Asiaan -matkablogista. Tämän artikkelin kuvat ovat Nikon käsialaa.

Sukelluskeskus sijaitsee Cebun saarella Alcoyssa, kolmisen tuntia bussilla etelään saaren pääkaupungista Cebu Citystä.

Näitä kavereita näkee melkein varmasti pinnan alla.
Filippiinit tunnetaan etenkin koralliriuttojen värikkäästä makroelämästä, eikä Alcoy tuota pettymystä.

Kävin tutustumassa Alcoyhin ja Nikoon sekä Teijaan marraskuussa 2015. Kahden päivän aikana sukelsimme paljon ja paransimme maailmaa pikkutunneille.

Vaikka tapasimmekin kasvokkain vasta ensimmäistä kertaa, tuntui, että olisimme olleet ystäviä jo pitempäänkin. Eli voin suositella: kannattaa käydä Alcoyssa moikkaamassa Nikoa ja Teijaa!

Niin, ja tietysti luvassa on myös hyvää sukeltamista.

Vaatimattomuus kaunistaa Filippiinien suomalaisia sukellusopettajia

Erityisesti pidin parivaljakon rehellisestä ja reilusta asenteesta. Jos kysyt Nikolta tai Teijalta, millaista on sukeltaminen Alcoyssa, he vastaavat, että sellaista Filippiinien keskitasoa.

Mikä on tietenkin alakanttiin: ainakin oman kokemuksen mukaan sukeltaminen oli erinomaista.

Alcoyssa on oma house reef, mutta joka toinen päivä sukelluskeskus tekee venereissun Boholin vesiin, jossa odottavat kuuluisat sukelluskohteet Balicasag ja Cabilao. Sukellusreissuja järjestetään myös sardiiniparvistaan kuuluisaan Moalboaliin sekä kauniille Sumilon-saarelle, ja samalla reissulla käydään snorklaamassa Oslobissa valashaiden kanssa.

Alcoyn vieressä Oslobissa näkee takuuvarmasti valashaita.
Alcoyn vieressä Oslobissa näkee takuuvarmasti valashaita.

Kilpikonnistaan kuuluisassa Balicasagissa olin sukeltanut vuosia sitten, joten nyt tuli testattua Cabilao.

Heti pinnan alle laskeuduttuamme tuli olo, että wohou!

Jouduin melkein haukkomaan henkeä. Niin komea ja hyväkuntoinen, korallien peittämä seinämä Cabilaon edustalla odotti.

Pari päivää Alcoysta lähdettyäni sain Nikolta terveisiä: näimme tänään Cabilaossa paholaisrauskun (engl. manta ray)!

Luotettava suomalainen sukelluskeskus Filippiineillä

Kaksi kaljua suomalaista pinnan alla...
Kaksi kaljua suomalaista pinnan alla…

Nikosta ja Teijasta jäi kuva luotettavina sukellusopettajina, jotka saavat asiakkaansa tuntemaan olonsa hyväksi ja kotoisaksi veden alla.

Heillä oli esimerkiksi vierailuni aikana asiakkaana muuan rouva, jolta oli jäänyt sukellusharrastus vuosiksi unholaan muutaman huonon kokemuksen jälkeen.

Nyt Teija oli saanut rauhallisella tavallaan houkuteltua rouvan takaisin veteen ja innostumaan sukeltamisesta uudella tavalla. Ja mikä parasta: nainen selvästi nautti olostaan veden alla.

Dive Point Alcoy onkin loistava paikka esimerkiksi käydä verestämässä sukellustaitoja, jos on mennyt useampi vuosi sukeltamatta. Tietysti myös kaikkien mahdollisten sukelluskurssien suorittaminen onnistuu – luvassa on taatusti erinomaista ja hyvin henkilökohtaista opetusta.

Sukellus Asiaan -parivaljakko on Alcoyssa ainakin vuoden 2017 toukokuuhun asti, niin hyvin Niko ja Teija paikassa viihtyvät.

...ja pinnan päällä. Kirjoittaja vasemmalla ja Niko Torvinen oikealla.
…ja pinnan päällä. Kirjoittaja vasemmalla ja Niko Torvinen oikealla.

Myös liikuntaesteiset voivat sukeltaa Filippiineillä

Dive Point Alcoyn omistaa saksalaismies, erittäin kokenut sukelluksen opettaja. Hänellä on muun muassa koulutus myös liikuntaesteisten opettamiseen sukeltamiseen.

Millainen majapaikka on Dive Point Alcoy?

Sukelluskeskuksen yhteydessä toimii viihtyisä pieni hotelli, jonka palvelu on huipputasoa. Myös Uima-allas löytyy. Tänne saavutaan nimenomaan sukeltamaan, vaikka hotellin edustalla on myös hiekkaranta.

Suurin osa asiakkaista on intohimoisia saksalaisia sukeltajia, mutta Nikon ja Teijan myötä myös suomalaisten asiakkaiden määrä on kasvanut paljon.

Majoitus kannattaa varata laittamalla suoraan mailia Nikolle Sukellus Asiaan -blogin kautta.

Missä Alcoy sijaitsee?

Alcoy on kylä kolmen tunnin bussimatkan päässä Cebun kaupungista etelään. Alcoyn lähellä sijaitsee esimerkiksi valashaistaan kuuluisa Oslob.

Cebuun on lentoja ympäri Aasiaa Cebu Pacific -yhtiöllä.

Alcoy on sopivasti matkan varrella, jos Cebusta suunnistaa vaikkapa Negros-saaren edustalla sijaitsevalle pienelle Apo-saarelle, yhdelle Filippiinien kuuluisimmista sukelluskohteista.

Kuvat: Niko Torvinen, Sukellus Asiaan

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!