Vietnamin sää ja ilmasto

Sadepäivän ruuhkaa Saigonissa. Kuva: Xuanhuongho / Shutterstock

Vietnamin säähän ja ilmastoon vaikuttaa valtavasti Vietnamin pitkä ja kapea muoto: Vietnam on kaksi kertaa Suomea pitempi maa, ja Vietnamin ilmasto vaihteleekin paljon maan pohjois- ja eteläosan välillä.

Ilmaston osalta Vietnam voidaan jakaa karkeasti kahtia: trooppisen kuumaan ja kosteaan etelään sekä leudompaan ja vuoristoiseen pohjoiseen.

Etelä-Vietnamissa tarkenee talvellakin shortseissa, pohjoisen vuoristokylissä pitää puolestaan pukeutua talvella lämpökerrastoon.

Mikä on paras aika matkustaa Vietnamiin?

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että trooppiseen Etelä-Vietnamiin kannattaa matkustaa talvella ja keväällä joulukuusta maaliskuulle, jolloin ilmat ovat parhaimmillaan.

Pohjois-Vietnamiin kannattaa matkustaa keväällä tai syksyllä ja välttää talvea joulukuusta helmikuun loppuun, jolloin on viileää ja usva lisää koleutta.

Keski-Vietnamissa parasta aikaa matkustaa ovat huhti-syyskuu.

Kesällä koko maassa on kostean kuumaa (ja vietnamilaisten oma lomasesonki).

Koska Vietnamissa on sadekausi?

Etelä-Vietnamissa sadekausi osuu toukokuulta marraskuulle.

Etelä- ja Keski-Vietnamin väliin sijoittuvassa Nha Trangissa sadekausi on lyhyt: käytännössä marraskuulta joulukuulle.

Keski-Vietnamissa Huen ja Hoi Anin alueella sadekausi kestää syyskuulta helmikuulle. Keski-Vietnam on myös Vietnamin herkintä aikaa taifuuneille, jotka voivat iskeä elokuusta marraskuulle.

Sadekausi ei tietenkään tarkoita, että sataisi koko ajan. Monsuunituulet voivat kuitenkin tehdä aallot suuriksi ja virtaukset koviksi, joten sadekaudella rantalomaillessa kannattaa panostaa hotelliin hyvällä uima-altaalla.

Pohjois-Vietnamin sadekausi on kesäkuukausina.

Katso lentotarjoukset Vietnamiin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi