Vietnamin viisumi

Suomalainen saa viettää Vietnamin sosialistisessa utopiassa 15 päivää ilman viisumia.
Suomalainen saa viettää Vietnamin sosialistisessa utopiassa kaksi viikkoa ilman viisumia.

Vietnamiin ilman viisumia

Suomalainen ei tarvitse Vietnamiin viisumia lyhyille, korkeintaan 15 päivän lomamatkoille.

Tämä 15 päivää on ns. ”single entry” – viisumittoman matkan aikana ei voi vierailla vaikkapa Laosin puolella ja palata takaisin Vietnamiin.

Viisumittoman 15 päivän vierailun jälkeen pitää pysyä poissa Vietnamista vähintään 30 päivää, ennen kuin voi saapua maahan uudelleen ilman viisumia.

Vietnamiin saavuttaessa – joko lentämällä tai maarajan kautta – on oltava esittää paluulippu.

Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maahantulopäivästä alkaen.

Yli kahden viikon matkalle tarvitaan Vietnamin viisumi

Jos aikoo matkustaa Vietnamissa pidempään kuin kaksi viikkoa, tarvitaan viisumi. Se on helppo hankkia, eikä hintaakaan ole kuin noin 40 euroa. Viisumi on voimassa 30-90 päivää.

Viisumin voi hankkia Vietnamin suurlähetystöstä Helsingissä. Tällöin lentokentällä ei tarvitse jonottaa niin paljoa, mutta toisaalta suurlähetystössä ramppaamiseen tuhraantuu aikaa.

Vietnamin viisumi netistä

Kätevämpää on hankkia viisumi netistä. Nettipalvelussa (esimerkiksi hyväksi havaitsemamme Vietnam-Visa.com) täytetään hakemus, ja muutaman päivän päästä sähköpostiin kilahtaa virallinen kutsukirje. Palvelumaksu on valuuttakursseista riippuen noin 15-17 euroa.

Saavuttaessa Hanoin tai Saigonin lentokentälle mennään ennen passintarkastusta erilliselle visa-on-arrival -tiskille, jossa näytetään tulostettu kutsukirje ja maksetaan tasan 25 Yhdysvaltain dollaria käteisellä. Helppoa!

Katso lentotarjoukset Vietnamiin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi