Mitä Virossa pitää varoa?

Virolaiskaupungit ovat nykyään yhtä turvallisia kuin kaupungit Suomessa. Väkivaltarikollisuus on vähäistä, eikä kohdistu turisteihin. Aamuöiset nahinat juuri sulkeutuneiden baarien edustalla eivät ole harvinaisia, mutta ne voi välttää helposti käyttäytymällä itse järkevästi.

Muutama turvallisuusasia kannattaa kuitenkin huomioida Virossa matkustaessa.

Tyrmäystipat – turhankin tyrmäävä Tallinna

Yökerhojen ”korkkijuoma” -ongelma pulpahtaa Tallinnassa pintaan tasaisin väliajoin. Korkkijuomalla tarkoitetaan Virossa tyrmäystippoja, joita saatetaan lorautella varomattomien asiakkaiden laseihin yökerhoissa.

Muissa Viron kaupungeissa ei korkkijuomaongelmasta ole raportoitu.

Autovarkaudet Virossa

Jos matkustaa Virossa omalla autolla, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko majapaikan lähellä parkkipaikkaa, ja onko se vartioitu. Autoihin kohdistuvat murrot ja autovarkaudet ovat ainakin Pärnussa ajoittain riesana.

Jostain syystä autovarkaudet koskevat Virossa yleensä yhtä automerkkiä kerrallaan; viimeksi ovat varkaiden tähtäimessä olleet Volvot.

Taskuvarkaudet

Taskuvarkaudet ovat aika lailla keskittyneet Tallinnaan. Pidä huolta käsilaukusta, lompakosta ja puhelimesta.

Huijaukset Virossa

Suurin vaara tulla huijatuksi Virossa on Tallinnan polkupyöräriksoissa. Sovi hinta etukäteen ja tarkista vielä erikseen, että hinta ei ole matkustajakohtainen.

Polkupyöräriksoja kannattaa ylipäätään välttää – takseilla pääsee yleensä halvemmalla.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!