Viron hintataso

Viro
Komeasta rannastaan kuuluisa Pärnu on kesäisin Viron kalleimpia kohteita. Kuva: Tomas Kozik / Shutterstock

Viro on hintatasoltaan edelleen edullinen matkakohde, varsinkin Suomeen verrattuna, vaikka inflaatio on viime vuodet laukannut Virossa valtoimenaan.

Etenkin matkailuun liittyvissä palveluissa hintaruuvia on väännetty tosissaan tiukemmalle. Selvimmin hintojen kohoamisen huomaa Viron suosituimmissa matkakohteissa, jotka ovat viime vuosina menettäneet vauhdikkaasti hintaetuaan Suomeen verrattuna, etenkin majoituksen osalta.

Hotellien hintataso Virossa

Tallinna ja Pärnu ovat Viron kalleimpia paikkoja majoittua; Viron suosituimmissa matkakohteissa majoitukseen on jo melkein budjetoitava sata euroa yöltä kahden hengen huoneessa, varsinkin jos haluaa asua keskeisellä paikalla ja kohtuullisen mukavassa hotellissa. Luksuksesta pitää maksaa lisää.

Mutta ei hätää: budjettimatkaaja löytää edullisen huoneiston jopa Tallinnan keskustasta alle 30 eurolla!

Viron muissa kohteissa sadalla eurolla pääsee jo nukkumaan kaupungin parhaisiin hotelleihin. Laatuun kannattaakin panostaa, sillä edullisetkin majapaikat tapaavat usein maksaa 50 euroa. Eli vaikka hintaero on kaksinkertainen, ei se euroissa ole valtava.

Katso tarjoukset Viron hotelleihin.

Viron kalliit ja edulliset kohteet

Viron hintataso vaihtelee paljon kohteiden välillä. Kalleimpia matkakohteita on Tallinnan ohella Pärnu, varsinkin kesäaikaan, jolloin hotellihuoneiden hinnat saattavat moninkertaistua. Edullisia ruokapaikkoja Pärnustakin sen sijaan löytää edelleen helposti.

Tallinnan ja Pärnun ulkopuolella Viron hintataso laskee selvästi. Esimerkiksi kultturellissa opiskelijakaupunki Tartossa asuu, syö ja juhlii edullisesti. Kaupungin hienoimpiin kuuluvasta hotellistakin, ylellisestä Antoniuksesta, saa kahden hengen huoneen sadalla eurolla.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!