Täydellinen päivä Pietarissa

Miten viettää täydellinen päivä Pietarissa? Kysymys on ajankohtainen varsinkin niille risteilymatkustajille, jotka ovat saapuneet Pietariin vain yhdeksi päiväksi. Mutta alla olevat ohjeet soveltuvat mainiosti ensimmäisen Pietari-päivän vietoksi sellaisillekin matkailijoille, jotka viipuvät kaupungissa pitempään.

Aloita päivä Iisakin kirkolta

Pietari_Venaja_04Aloita päivä Iisakinkirkolta, jonka eteen bussikuljetus jättääkin risteilymatkustajat. Kirkko on kaupungin komein, ja sen korkea kullattu kupoli loimottaa Pietarissa korkealla muiden kattojen yllä. Kupoliin voi kiivetä: ylhäältä avautuvat uskomattoman upeat näkymät Pietariin. Mikä mainio tapa aloittaa kaupunkiin tutustuminen!

Ihaile Palatsiaukiota

Iisakin kirkolta kannattaa suunnata ihailemaan Palatsiaukiota, yhtä maailman upeimmista aukioista. Palatsiaukion komein rakennus on tietenkin tsaarien vanha talvipalatsi, jossa toimii Pietarin kuuluisin museo Eremitaasi.

Vinkki: Eremitaasi on niin valtava, että sen kokoelmiin tutustuminen vaatisi (vähintään) kokonaisen päivän, joten ihaillaan sitä tällä kertaa vain ulkoa.

Nevski Prospektia pitkin kanavaristeilylle

Kävele Palatsiaukiota pitkin kaupungin lumoavaa pääkatua, Nevski Prospektia, kohti Fontanka-kanavaa, jonka Anichkovin sillan kupeesta lähtee englanninkielisiä kanavaristeilyjä pitkin päivää.

Kanavaristeilyt ovat paras tapa tutustua Pietariin: veneen kyydistä näkee maisemat paljon paremmin kuin bussista tai kävellen – sillä näkymät avautuvat yhtä hienoina kanavien molemmille puolin.

Kanavaristeily säästää myös jalkoja: etäisyydet ovat Pietarin keskustassa yllättävän pitkät (kuten varmaan jo huomasitkin tänne asti käveltyäsi). Risteilyllä näkee ulkoa kaikki kaupungin upeimmat kulmat Neva-joen rantoja myöten.

Jäljelle jäävän ajan voi käyttää miten kuka parhaaksi kokee: herkuttelemalla Pietarin ravintoloissa tai tutustumalla tarkemmin johonkin Pietarin upeista nähtävyyksistä.

Katso tarjoukset Pietarin hotelleihin.

Lue lisää:

Pietari-matkaopas

Pietarin vinkit – kokemuksia Pietarista

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!