Pietarin ravintolat ja baarit

Pietari, St PetersburgPietarissa on tuhansia ravintoloita. Erityisen suosittuja ovat georgialaiset sekä kiinalaiset ravintolat ja trendikkäät sushipaikat.

Aidoimmat ruokaelämykset saa kuitenkin tutustumalla venäläisen keittiön herkkuihin, kuten borssikeittoon, pelmeneihin, blineihin ja piirakoihin.

Kaupungin legendaarisin brunssi (80 euroa) tarjoillaan Grand Hotel Europessa. Kuohuviini virtaa, eikä musta kaviaari lopu kesken.

Mutta mikä sitten on kaikkein pietarilaisin ruoka? Se on stroganoff, joka edustaa Pietarin keisarillista keittiötä parhaimmillaan. Ja nyt sopii unohtaa suomalaisen peruskoulun makkarastroganoff. Oikea stroganoff on kirjaimellisesti herttuoiden herkkua.

Toinen legendaarinen tsaarinajan herkku on sterletti, pienin sampikaloista, josta aateliset olivat aikoinaan valmiita maksamaan omaisuuksia. Enää laskusta selvitäkseen ei onneksi tarvitse olla ruhtinas.

Uusin lisä Pietarin kahvilakulttuuriin ovat ”aikakahvilat” (anti-cafe), joissa maksetaan paikassa vietetyn ajan mukaan. Hintaan kuuluvat yleensä kahvi, tee, kotitekoinen limonadi sekä keksit.

Ja lopuksi: sata grammaa votkaa!Pietari_Venaja_30

Pietarista löytyy edelleen mainioita vanhan ajan klassisia venäläisiä votkahuoneita, joissa voi tutustua votkanjuomisen kulttuuriin.

Votkan historiaan Venäjällä pääsee sen sijaan uppoutumaan Venäläisen votkan museossa.

Lue lisää:

Venäläinen ruoka

Pietarin vinkit – kokemuksia Pietarista

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!