Venäläinen ruoka

Tähän ravintolaan kannattaa tulla, jos on sudennälkä.
Tähän ravintolaan kannattaa tulla, jos on sudennälkä.

Venäläisen keittiön perinneruuat voivat kuulostaa arkipäiväisiltä ja maalaismaisilta, mutta niihin kaikkiin sisältyy aimo annos venäläistä kulttuurihistoriaa.

Venäjän perinneruoka

Legendaarisimpia venäläisiä ruokia ovat kaalikeitto, borssikeitto, pelmenit, blinit ja piirakat, joihin kaikkiin liittyy mielenkiintoisia tarinoita.

Muista myös maistaa venäläisten rakastamaan kesäkeittoon, kotikaljapohjaiseen okroshkaan, jonka voimin Volgan lautturien on sanottu jaksaneen työssään.

Pietari ja Moskova ovat erinomaisia paikkoja tutustua venäläiseen keittiöön.

Pietarin keisarillinen keittiö

Venäläisen keittiön hienostunut versio on tsaarinajalla syntynyt Pietarin keisarillinen keittiö, jossa venäläiseen keittiöön yhdistyvät ranskalaisvaikutteet, etenkin kastikkeiden tärkeä rooli.

Klassinen esimerkki Pietarin keisarillisesta keittiöstä on stroganoff, joka taiten tehtynä maistuu aivan toisenlaisena kuin se makkarastroganoff, johon moni suomalainen on peruskoulun ruokalassa tottunut.

Tärkeä osa keisarillista keittiötä ovat myös lihahyytelöt.

Keisarillisen keittiön ylellisimpiä herkkuja oli pieni sampikala stelertti, jonka kuljettamiseen elävänä Pietariin ei säästelty vaivoja eikä kustannuksia.

Zakuskat – venäläiset alkupalat

Venäläiset pikkupurtavat, zakuskat, ovat sukua Espanjan tapas-annoksille – zakushkojen kera tosin juodaan viinin sijaan votkaa.

Klassisimpia zakushkoja ovat suolakurkut, marinoidut sienet ja silli. Ne eivät välttämättä kuulosta erityisen herkullisilta, mutta yhdessä votkan kanssa nautittuna niiden maku nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Lue lisää:

Pietarin ravintolat

Venäjän parhaat matkakohteet

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!