Okroshka – Volgan lautturien keitto

Food Leaders, Flickr CC
Food Leaders, Flickr CC

Okroshka on kylmänä tarjoiltava, venäläisten rakastama kesäkeitto.

Keiton pohjana on kvassi, venäläinen kotikalja, johon sekoitetaan keitettyä perunaa, tuoretta kurkkua, tilliä ja lihaa tai kalaa. Annos koristellaan keitetyn kananmunan palasilla ja smetanalla.

Tarinan mukaan omaperäisen keiton kehittivät Volgan lautturit, joille annettiin ruuaksi kuivakalaa ja kotikaljaa.

Lautturit keksivät pehmentää kalanpalaset uittamalla niitä kaljassa, ja sekaan he heittivät lähiviljelyksiltä löytämiään vihanneksia. Tuhti keitto auttoi jaksamaan raskaan työn raatamisen kesän kuumuudessa.

Kotikaljakeittoa löytää ravintoloiden ruokalistoilta yleensä vain kesäisin.

Lue lisää: Venäläinen ruoka

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!