Lennot ja pakettimatkat Vietnamiin

Hanoin eteläpuolella olevaan Huong Pagodaan kuljetaan veneellä. Kuva: John Bill / Shutterstock

Alla kerrotaan käytännön tietoa ja vinkkejä Vietnamissa matkustamisesta etenkin lentojen ja matkojen varaamisesta. Vietnamin kiinnostavimmista matkakohteista kerrotaan Vietnam-oppaassa.

Halvat lennot Vietnamiin

Vietnamiin lentää kätevästi jonkin eurooppalaisen suurkaupungin tai vaikkapa Bangkokin kautta. Menopaluulennon Helsingistä Hanoihin saa yleensä noin 500–700 eurolla ja Helsingistä Saigoniin reilulla 500 eurolla.

Mikä on Vietnamin paras kohde pakettimatkalle?

Phu Quocilta löytyvät Vietnamin kauneimmat rannat. Kuva: Anna Levan / Shutterstock

Suurin osa pakettimatkoista suuntautuu Etelä-Vietnamiin Ho Chi Minh Cityn eli Saigonin lähiseuduille. Moneen rantalomaan on mahdollista yhdistää vierailu Saigonissa.

Saigonin lähikohteista suosituin rantapaikka on Mui Ne, jota myydään myös Phan Thiet -nimellä. Vähemmän tunnettuja rantakohteita samalla suunnalla ovat Long Hai ja Ho Tram. Kaksi jälkimmäistä ovat vielä hyvin kehittymättömiä kohteita: paikan päällä odottaa pitkä ranta ja muutama iso hotelli, ei paljoa muuta.

Suosittu pakettimatkakohde on myös Vietnamin Phuketiksi kutsuttu Nha Trang. Tarjolla on komea ranta, monipuolisesti palveluita ja vilkas yöelämä.

Mielenkiintoinen vaihtoehto edellisille on Da Nang, joka sopii erityisesti hieman kultturellimpaa pakettimatkakohdetta etsivälle. Da Nangin lähellä on paljon nähtävää ja koettavaa, muun muassa viehättävä Hoi An sekä Champa-kultuuriin rauniot My Sonissa.

Vietnamin rantakohteista paratiisimaisin on Phu Quoc -saari. Aurinkomatkat myy Phu Quocille omatoimisia valmismatkoja.

Junalla Vietnamiin?

Todellinen junafriikki voi tehdä kaikkien aikojen junamatkan Helsingistä Moskovan kautta Pekingiin ja sieltä edelleen Hanoihin. Matkaa kertyy lähes 12 000 kilometriä.

Vietnamin viisumi

Vietnamiin ei tarvitse viisumia alle 15 päivän oleskeluun. Lue lisää Vietnamin viisumista ja maahantulosäännöistä.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!