Hanoissa virtaa bia hoi

vietnam-bia-hoi

Bia hoi on Hanoissa myytävä tuoreolut, joka vie helposti mennessään. Paha vain, että vessavaihtoehdot ovat kuppiloissa usein parhaimmillaankin kummalliset.

Teksti Antti Helin
Kuva Ville Palonen

Mitä kaipaan eniten Hanoista? Ei, en kaipaa vanhankaupungin tunnelmaa, en edes suussa sulavia bun cha -lihapullia. Tunnustan: kaipaan eniten bia hoita, pohjoisvietnamilaista tuoreolutta.

Aina kun jano yllättää, läheltä löytyy kulmakuppila, josta voi tilata lasin bia hoita. Mieto, kolmeprosenttinen olut säilyy vain yhden päivän, ja se kiikutetaan aamulla kuppiloihin suoraan panimosta. Kuppilat sulkevat ovensa, kun olut on siltä päivältä juotu loppuun.

Jalkakäytävälle asetellulta muovijakkaralta on mukava seurata hanoilaista elämää. Lasi kääntyy helposti toiseksi ja kolmanneksi ja neljänneksi… Ja mikäs on kevyttä bia hoita litkiessä, kun lasillinenkaan ei maksa kuin parikymmentä senttiä.

Bia hoita juodessa voi joutua yllättäviin tilanteisiin. Kuten baarista vessaa etsiessä.

Tosin bia hoita juodessa voi joutua yllättäviin tilanteisiin. Kuten vaikkapa baarista vessaa etsiessä.

Yksi ikimuistoisimmista vessakokemuksistani sijoittuukin Hanoihin pieneen kuppilaan, jossa tuli matkatovereiden kesken nautittua lasi jos toinenkin bia hoita. Lopulta tuli aika käydä vessassa. Paitsi että vessaa ei ollut, vaan tarjoilija ohjasi asiakkaan keittiöön, jossa piti kusta lattiakaivoon, jota ympäröivät pesemistä odottavat astiat.

Onneksi ei ollut isompi hätä – eikä tullut tilattua ruokaa kyseisessä baarissa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!