Georgialaiset ravintolat Pietarissa

Hatsapuri, veneen muotoinen piirakka, on gruusialaisen keittiön klassikko.

Teksti ja kuva Ville Palonen

Tarjoilija kiikuttaa pöytään veneen muotoisen valtavan piiraan. Se on khachapuri adjarian, georgialaisen eli gruusialaisen keittiön klassikko. Avonaisen piirakan keskellä lilluu voita, juustoa ja kanamuna, joka on raaka tuoreuden merkiksi. Täyte sekoitetaan ja tungetaan vielä hetkeksi kypsymään khachapurin mehevien reunojen alle.

Pietari, St Petersburg

Gruusialainen piirakka on sen verras tukeva eväs, että pääruokien (esimerkiksi jauhelihasta paistettujen lula kebabien) sijaan lisukkeeksi kannattaa tilata pelkkiä alkupaloja.

Lobio on kylmää papupataa, badrijani nigvzitit saksanpähkinätahnalla täytettyjä munakoisorullia ja khinkalit kasviksilla ja jauhelihalla täytettyjä keitettyjä nyyttejä.

Georgilaiset juomat

Aterian kyytipojaksi sopivat tšatša (chacha) eli grappaa muistuttava rypäleistä tislattu pontikka sekä natakthari. Erikoisen näköinen kirkkaanvihreä limsa on tehty rakuunasta (pullon etiketin mukaan ilman lisäaineita), ja sen väitetään olevan Georgian suosituin alkoholiton juoma.

Gruusialainen ateria on suussasulavan herkullinen – mutta niin rasvainen ja raskas, ettei sen jälkeen tarvitse syödä ainakaan viikkoon.

Gruusialaisia piirakoita pääsee maistamaan Pietarissa esimerkiksi ravintolassa Kafe Khachapurnaja-Khinkalnaja, Kirochnaja ulitsa 3 (metro Chernishevskaja)

Lue lisää:

Pietarin ravintolat

Pietarin vinkit – kokemuksia Pietarista

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!