Vietnamilainen pho – mausta oma keittosi

Pho-nuudelikeitto on Vietnamin yleisin aamiainen. Kuva: Anna Shepulova / Shutterstock

Vietnamilainen pho on aasialaisten nuudelikeittojen kuningas. Tuoreet yrtit tuovat raikkauden pho-keiton täyteläiseen lihaliemeen.

Teksti Antti Helin

Kokki kauhaisee kulhoon lientä, nuudeleita ja ohuita naudanlihasuikaleita. Kuuma liemi muuttaa lihat hetkessä kauniin vaaleanruskeiksi. Ne ehtivät kypsyä juuri sopiviksi, ennen kuin liemi jäähtyy.

Olemme paikallisten suosimassa, pienessä Pho Quynh -ravintolassa Saigonissa. Pöydällä on kulhoja kukkurallaan ituja, sipulia, chiliä, tamarindikastiketta, soijaa ja yrttejä.

Phon ideana on, että jokainen maustaa keittonsa itse, oman maunsa mukaan. Yön yli haudutettu vahva lihaliemi muuttuu kertaheitoilla raikkaaksi, kun siihen lisää basilikaa, minttu ja korianteria.

Pho on vietnamilaisista nuudelikeitoista maailmalla tunnetuin. Se on myös vietnamilaisten oma suosikkisoppa: pho-puoteja on melkein jokaisessa korttelissa, ja niissä kaikissa keiton maku vaihtelee kokin reseptin mukaan.

Tärkein osa on liemi, joka haudutetaan naudanluista, vihanneksista ja mausteista kuten tähtianiksesta, kardemummasta ja vain Vietnamissa kasvavasta kanelin alalajista. Mukaan laitetaan joskus myös kalmareita antamaan makua.

Saigonin kuuluisin pho-ravintola on Pasteur-kadulla sijaitseva Pho Hoa, joka on päässyt jopa bestseller-kirjaan 1000 Places to See Before You Die. Mutta Pho Quynhin keitto on vähintään yhtä maukasta, ehkä jopa parempaa.

Ravintola Pho Quynh sijaitsee katujen Pham Ngy Lao ja Do Quang Dau kulmassa, avoinna ympäri vuorokauden. Keitto noin kaksi euroa. Pho Hoa löytyy osoitteesta 260C Pasteur Street.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!